Kamenčić vam je razbio vjetrobransko staklo? Doznajte koje osiguranje pokriva trošak

vjetrobransko_staklo

Znate li koja je šansa da vas u vožnji pogodi kamenčić s asfaltirane ceste, a ne s kamiona? 1:400.000. Drugim riječima, kad se vozite sami na cesti, sigurni ste. No, većini dugogodišnjih vozača barem je jednom s gume drugog vozila doletio kamenčić i oštetio vjetrobransko staklo.

 

Koje osiguranje će pokriti trošak oštećenog stakla

Vaše obvezno auto osiguranje ne pokriva oštećenje stakla i ne možete tražiti naknadu za popravak ili zamjenu stakla. Ovaj trošak pokrit će vam puno ili djelomično kasko osiguranje, kojim ugovarate doplatu za osiguranje od loma i oštećenja stakala na vozilu.

 

Koja je razlika između djelomičnog i punog kasko osiguranja

Kasko osiguranjem  pokrivate štetu na vašem automobilu, bili vi krivi ili ne. Osnovna razlika između djelomičnog i potpunog kasko osiguranja je cijena, ali i prava koja ostvarujete po polici.

Djelomični kasko je znatno jeftiniji, pa logično, po njemu ostvarujete i manja prava. Imate li vozilo starije od 7 godina, logičan odabir je djelomično kasko osiguranje.

Za razliku od punog kaska koji pokriva većinu mogućih šteta i rizika, po polici djelomičnog kasko osiguranja možete osigurati samo određene dijelove automobila ili određene grupe rizika, primjerice samo stakla i zrcala ili samo osiguranje od udara divljači.

Najpopularnija pokrića djelomičnog kaska su:

– zaštita stakala i zrcala
– udar divljači
– elementarna nepogoda

Ako imate ugovoren djelomični kasko za stakla i zrcala, a kamenčić na autoputu vam razbije vjetrobransko staklo, šteta vam je pokrivena i ne morate brinuti oko troška.

Odaberete li osiguranje samo za neke rizike, kao što je elementarna nepogoda, možete popraviti sve dijelove koji su oštećeni primjerice zbog tuče, ali s tim osiguranjem nećete moći pokriti trošak oštećenja vjetrobranskog stakla.

 

Na primjeru oštećenog vjetrobranskog stakla u vožnji, evo koje su vam opcije ugovaranja djelomičnog kaska*:

OSIGURAVAJUĆA KUĆA

DJELOMIČNO KASKO OSIGURANJE ZA

CIJENA

POKRIĆE TROŠKA

TRIGLAV osiguranje

zaštitu stakala

263 kn

do 2.000 kn

 

UNIQA osiguranje:

zaštitu stakala u kombinaciji s udarom divljači i zaštitom zrcala (retrovizori)

 

313,71 kn

95% štete  

CROATIA osiguranje:

zaštitu stakala

363 kn

neograničen iznos

SAVA osiguranje:

zaštitu stakala

310 kn

do 7.000 kn

GENERALI osiguranje:

zaštitu stakala

350 kn

do 12.000 kn

 *Podaci u tablici su informativne naravi

 

Koliko će vas koštati popravak vjetrobranskog stakla

Nemojte zaboraviti kako je napuknuto staklo jedan od razloga zbog kojeg vam automobil neće proći na tehničkom pregledu. Taj problem, dakle, morate riješiti odmah.

Nemate li ugovoreno kasko osiguranje, djelomičan popravak ili potpuna zamjena vjetrobranskog stakla mogu biti velik izdatak.

Zamjensko staklo za prosječan automobil stoji od 3000 do 5000 kuna u ovlaštenim servisima, te 500 do 1000 kuna u neovlaštenim, a na to treba nadodati i cijenu ugradnje od tristotinjak, odnosno 1000 kuna u ovlaštenim servisima. 

Ako je oštećenje stakla do 2 ili 3 centimetra, ono se može i reparirati, ali samo ako pukotina nije u vidnom polju vozača. Za ovakav ćete popravak u neovlaštenim servisima izdvojiti od 100-300 kuna. Već za dvjestotinjak kuna godišnje, taj trošak će vam pokriti djelomično kasko osiguranje.

 

Opciju ugovaranja djelomičnog kasko osiguranja nudi vam većina osiguravajućih kuća, no postoje velike razlike od kuće do kuće. Naši agenti znaju sve razlike i kombinacije koje se nude i mogu vam preporučiti onu koja je najbolja za vas. Javite nam se!

 

 

Kliknite i usporedite cijene auto osiguranja →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber