Ideš na tehnički?

3 koraka za što bezbolniju registraciju vozila. Saznaj cijene tehničkog i osiguranja za 10 osiguravajućih kuća.

Trošak tehničkog i registracije

Odaberi vrstu vozila

Upiši radni obujam motora u cm3

Upiši snagu motora u kW

Odaberi godinu proizvodnje vozila

Odaberi vrstu motora

Imate li rješenje o invalidnosti?

Izračunaj

 Često postavljena pitanja

Pregled je obvezan za sva motorna i priključna vozila osim radnih strojeva, što je regulirano odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Može, ali obavezno mora sa sobom ponesti osobnu iskaznicu vlasnika vozila.

Na tehničkom pregledu pregledavaju se svi uređaji ugrađeni u vozilu prema serijskoj proizvodnji, bez bitnog rastavljanja dijelova vozila. Svako četvrto vozilo u Hrvatskoj je tehnički neispravno svrha tehničkog pregleda je otkriti nedostatke na vozilu koje mogu utjecati na tvoju ili na sigurnost drugih sudionika u prometu.

Na popisu za plaćanje su naknada za tehnički pregled vozila, obavezno osiguranje, godišnja naknada za ceste, posebna naknada za okoliš, naknada za naljepnicu koja je znak tehničke ispravnosti vozila, naknadu za usluge Stanice za tehnički pregled te državni biljezi. Tehnički pregled i registracija vozila, tj. produljenje prometne dozvole se može obaviti u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila na cijelom teritoriju Republike Hrvatske.

Prometna dozvola vrijedi do datuma naznačenog u njoj, a po isteku valjanosti iste, s vozilom se ne smije sudjelovati u prometu.

Sukladno odredbi članka 238. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (“Narodne novine”, broj 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15 i 108/17), motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cestama ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu. Odredbom stavka 8. istog članka propisana je novčana kazna u iznosu od 700,00 kn, ukoliko vozač upravlja vozilom kojem je važenje prometne dozvole isteklo do 15 dana.

Dokumenti koje obavezno moraš imati prilikom odlaska na tehnički pregled su: osobna iskaznica, prometna dozvola, potvrda o invaliditetu (ako postoji) te nova polica osiguranja koju možete ugovoriti ovdje.

Najprije se radi prijava vozila, zatim kreće postupak identifikacije i pregleda unutrašnjosti vozila te kontrola kočnica, ali i pregled vozila na kanalu. Potom se na vozilu radi EKO test kako bi se utvrdila razina emisije CO2 koja treba biti u skladu s papirologijom vozila (ovo ne vrijedi za električna ili hibridna vozila). Pregledavaju se kočiona tekućina i svjetla te se ispisuje zapisnik i za kraj radi registracija vozila.

Za nova vozila tehnički pregled vrijedi 2 godine, a od 01.01.2018. ukinut je nulti tehnički pregledi vozila. Novim vozilima se smatraju vozila koja nisu registrirana, nisu bila u prometu i nisu starija od 1 godine (12 mjeseci).

Od 01.01.2018. procedura prijepisa i izdavanja registarskih pločica se može obaviti na bilo kojoj stanici za tehnički pregled. Nije potrebno odlaziti u policijsku postaju niti je potrebno ovjeravati kupoprodajni ugovor kod javnog bilježnika.

Vozilo se može osigurati privremeno, na manje od jedne godine, ali ne na manje od 60 dana. Tako registrirano vozilo biti će označeno registarskim pločicama sa zelenim slovima i brojkama.

POSTAVI PITANJE

Imaš pitanje, trebaš brz odgovor?
Pitaj, bez obaveze.

Tu smo za tebe od ponedjeljka do petka od 08 ujutro do 20
navečer, a subotom od 09 do 14 h. Nazovi nas na 01 555
0666 ili zatraži besplatni povratni poziv.
Besplatno i bez obaveze.

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
kompare.hr stranica zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možete pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber