fbpx

Izračunaj trošak tehničkog i registracije

3 koraka za što bezbolniju registraciju vozila. Saznaj cijene tehničkog i osiguranja za 10 osiguravajućih kuća.

Kalkulator tehničkog pregleda

Aplikacija preuzeta s www.hak.hr

 Često postavljena pitanja

Pregled je obvezan za sva motorna i priključna vozila osim radnih strojeva, što je regulirano odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Može, ali obavezno mora sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu vlasnika vozila.

Na tehničkom se pregledu pregledavaju svi uređaji ugrađeni u vozilu prema serijskoj proizvodnji, bez bitnog rastavljanja dijelova vozila. Svako četvrto vozilo u Hrvatskoj je tehnički neispravno. Svrha tehničkog pregleda je otkriti nedostatke na vozilu koje mogu utjecati na tvoju ili na sigurnost drugih sudionika u prometu.

Na popisu za plaćanje su naknada za tehnički pregled vozila, obavezno osiguranje, godišnja naknada za ceste, posebna naknada za okoliš, naknada za naljepnicu koja je znak tehničke ispravnosti vozila, naknadu za usluge Stanice za tehnički pregled te državni biljezi. Tehnički pregled i registracija vozila, tj. produljenje prometne dozvole se može obaviti u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila na cijelom teritoriju Republike Hrvatske.

Prometna dozvola vrijedi do datuma naznačenog u njoj, a po isteku valjanosti iste s vozilom se ne smije sudjelovati u prometu.

Sukladno odredbi članka 238. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (“Narodne novine”, broj 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15 i 108/17), motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cestama ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu. Odredbom stavka 8. istog članka propisana je novčana kazna u iznosu od 700,00 kn, ukoliko vozač upravlja vozilom kojem je važenje prometne dozvole isteklo do 15 dana.

Dokumenti koje obavezno moraš imati prilikom odlaska na tehnički pregled su: osobna iskaznica, prometna dozvola, potvrda o invaliditetu (ako postoji) te nova polica osiguranja koju možeš ugovoriti ovdje.

Najprije se radi prijava vozila, zatim kreće postupak identifikacije i pregleda unutrašnjosti vozila te kontrola kočnica, ali i pregled vozila na kanalu. Potom se na vozilu radi EKO test kako bi se utvrdila razina emisije CO2 koja treba biti u skladu s papirologijom vozila (ovo ne vrijedi za električna ili hibridna vozila). Pregledavaju se kočiona tekućina i svjetla te se ispisuje zapisnik i za kraj radi registracija vozila.

Za nova vozila tehnički pregled vrijedi 2 godine, a od 1.1.2018. ukinut je nulti tehnički pregledi vozila. Novim vozilima se smatraju vozila koja nisu registrirana, nisu bila u prometu i nisu starija od 1 godine (12 mjeseci).

Od 1.1.2018. procedura prijepisa i izdavanja registarskih pločica može se obaviti na bilo kojoj stanici za tehnički pregled. Nije potrebno odlaziti u policijsku postaju niti je potrebno ovjeravati kupoprodajni ugovor kod javnog bilježnika.

Vozilo se može osigurati privremeno, na manje od jedne godine, ali ne na manje od 60 dana. Tako registrirano vozilo bit će označeno registarskim pločicama sa zelenim slovima i brojkama.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp