Nove registarske tablice su zapravo stare?

Pisali smo o zatišju s registarskim oznakama, no prema izjavi ministra unutarnjih poslova, pločice neće imati promijenjeni dizajn – raspored, kockice i font slova, već će se na postojeće trenutne tablice staviti grb Europske unije na slobodan prostor.

Nove registarske tablice su zapravo stare?

Upozoravaju i da bi se zbog ovako naizgled jednostavnog rješenja, vozači mogli dosjetiti na svoje tablice postaviti naljepnicu grba EU, što se smatra krivotvorenjem službenog dokumenta i što policija dosta strogo kažnjava.

Radi štednje se odustalo i od mogućnosti da više gradova (čitaj: 128 ukupno) ima vlastitu oznaku. Treća osporena legenda je ona po kojoj ipak nećete moći živjeti u jednom, a imati tablicu drugog grada.

Radi testiranja materijala za tablice i usklađivanje sa standardima, nove tablice bi mogle na cestu tek početkom lipnja. Ovo bi moglo značiti da stanice tehničkog pregleda neće više naručivati male količine iz straha da će napraviti preveliku zalihu starih tablica pa tako ni vlasnici novih vozila neće ‘izvisiti’ prilikom registracije.

Ubrzajte proces osiguranja vozila putem kompare.hr i ugovorite policu online!

 

Ugovorite auto osiguranje online! →