Nove registarske tablice su zapravo stare?

Pisali smo o zatišju s registarskim oznakama, no prema izjavi ministra unutarnjih poslova, pločice neće imati promijenjeni dizajn – raspored, kockice i font slova, već će se na postojeće trenutne tablice staviti grb Europske unije na slobodan prostor.

Nove registarske tablice su zapravo stare?

Upozoravaju i da bi se zbog ovako naizgled jednostavnog rješenja, vozači mogli dosjetiti na svoje tablice postaviti naljepnicu grba EU, što se smatra krivotvorenjem službenog dokumenta i što policija dosta strogo kažnjava.

Radi štednje se odustalo i od mogućnosti da više gradova (čitaj: 128 ukupno) ima vlastitu oznaku. Treća osporena legenda je ona po kojoj ipak nećete moći živjeti u jednom, a imati tablicu drugog grada.

Radi testiranja materijala za tablice i usklađivanje sa standardima, nove tablice bi mogle na cestu tek početkom lipnja. Ovo bi moglo značiti da stanice tehničkog pregleda neće više naručivati male količine iz straha da će napraviti preveliku zalihu starih tablica pa tako ni vlasnici novih vozila neće ‘izvisiti’ prilikom registracije.

Ubrzajte proces osiguranja vozila putem kompare.hr i ugovorite policu online!

 

Ugovorite auto osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38