Nestalo Vladinih poticaja za ‘zelena’ vozila

Ministarstvo zaštite okoliša i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nedavno su pokrenuli kampanju poticanja kupnje zelenih vozila, točnije za hibridno vozilo 30, plug-in 50, te električni model 70 tisuća kuna, a već u prvom kvartalu 2015. sva sredstva namijenjena projektu “Vozimo ekonomično” su potrošena. Subvencioniranje “zelenih” vozila iz državnog budžeta došlo je svom preuranjenom kraju već 18. travnja.

Ovo nije prva takva kampanja, naime, prošle godine Fond je građanima i poduzećima odobrio 15,5 milijuna kuna za kupnju 440 ‘zelenih’ vozila (379 hibridnih, 53 električna i 8 hibridnih električnih).


Sam proces prijave nije kompliciran, i ako se odlučite prijaviti na idući natječaj sve što trebate napraviti je, nakon objave javnog poziva; ispuniti i predati zahtjev Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, potpisati ugovor o sufinanciranju te, nakon što kupite vozilo, dostaviti dokaz o transakciji, a Fond će vam novac jednostavno isplatiti na račun.

Kao fizička osoba možete dobiti poticaj za samo jedno vozilo koje morate zadržati u vlasništvu barem godinu dana, dok obrtnici mogu dobiti do 700.000 kuna ili više te moraju vozila zadržati u vlasništvu minimalno 3 godine. Vozilo mora biti novo, mora biti registrirano u Hrvatskoj, no može biti kupljeno u EU.

Razlika ovogodišnje od prve kampanje bila je u rangu poticaja koji se proširio i na kupnju električnih skutera, motocikala te četverocikala, odnosno električnih vozila posebnih klasifikacija s iznosima od 7.500,00 pa sve do 30.000,00 kuna. Naravno, visina poticaja kao i u prvoj kampanji ovisi o vrsti vozila i iznosi najviše 40% ukupne cijene vozila.

Čeka se iduća runda projekta pa ukoliko ste propustili priliku za sufinanciranjem, skupljajte novce i pratite nas – javimo se čim Vlada nađe novce za još koji auto na struju. Zanimaju nas moderne tehnologije, uštede i pametna rješenja koja rado dijelimo s vama.

Stručnjaci smo za online auto osiguranje – provjerite zašto na kompare.hr

 

Ugovorite auto osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber