NAGRADNA IGRA: Usporedi osiguranja ili telekom usluge, ugovori na kompare.hr i osvoji Opel Mokku!
Usporedi, kupi i osvoji Opel Mokku!

Digitalna polica auto osiguranja u Hrvatskoj: održivo osiguranje

Hrvatska osiguravajuća društva zajedno s Centrom za vozila Hrvatske (CVH) i Hrvatskim uredom za osiguranje (HUO) provode projekt digitalne police osiguranja od automobilske odgovornosti.

Čovjek drži smartphone na ulici

Što to znači za vas? Potrebna vam je polica samo u digitalnom obliku! Na tehnički pregled uputite se samo s osobnom iskaznicom – svi potrebni podaci o vašoj polici bit će u online sustavima u svim stanicama za pregled.

Na tehnički s osobnom iskaznicom

A kada idete na tehnički pregled, možete ponijeti i osobnu iskaznicu – svi potrebni podaci bit će u online sustavima stanica za pregled.

Ovakav će pristup osiguranja vozačima omogućiti provjeru postojanja police obveznog auto osiguranja u stvarnom vremenu na stanicama za tehnički pregled vozila, čime se eliminira potreba za fizičkom policom ili potvrdom prilikom registracije vozila.

Nakon što osiguranik sklopi elektronsku policu, podaci se brzo šalju u bazu podataka CVH-a. Ako su svi podaci ispravni, informacije se prosljeđuju i Ministarstvu unutarnjih poslova. Time se omogućava bolja kontrola te se unapređuje dostupnost relevantnih podataka o vozilima na hrvatskim cestama.

Prednosti digitalne police auto osiguranja

Potpuna implementacija digitalne police osiguranja donosi i druge prednosti. Sve potrebne formalnosti odrađujete brže, transparentnije i sigurnije. Svaka promjena u polici odmah je evidentirana, a vlasnici vozila mogu provjeriti valjanost svoje police u realnom vremenu. Osim toga, smanjenje upotrebe fizičkih polica osiguranja pridonosi očuvanju okoliša.

Projekt digitalne police osiguranja predstavlja korak prema modernizaciji prometnog sustava, nudeći praktičnost, sigurnost i održivost u svakodnevnim procedurama. Kompare.hr već dugo radi na digitalizaciji u osiguravajućoj industriji i time pridonosi poboljšanju korisničkog iskustva za razvoj prometnog sektora.

Stoga, kada kupujete police osiguranja na našoj stranici, i vi ste dio pozitivne promjene. Za sve one koji nisu, provjerite cijene osiguranja na tržištu na linku ispod!

Kupi direktno na kompare.hr
Usporedi cijene svih osiguranja vozila