fbpx

Auto osiguranje 45% jeftinije nego lani

Nemojte se iznenaditi ako ove jeseni policu auto osiguranja platite 600 kuna manje nego prošle godine. Rujanska usporedba cijena s lanjskima ukazuje na pad u prosjeku veći od 45 posto. Gotovo sve osiguravajuće kuće snizile su  cijene i obogatile ponude s dodatnim pogodnostima a visina premije osiguranja nije vezana isključivo uz snagu vozila, visinu bonusa i registarsku zonu već ovisi i o individualnim karakteristikama vozača.

Za provjeru smo se poslužili konkretnim primjerom izračunavši cijene osiguranja za vozača iz Zagreba starog 38 godina s 50% stečenog bonusa. Dodali smo i najjeftiniju opciju osiguranja vozača na 10.000 i putnika na iznos od 20.000 kuna. Primijenili smo postavku na primjeru tri tradicionalna hrvatska “lieblinga” njemačkog podrijetla, različitih klasa i snage motora. Redom VW Golfa IV, Opel Corse i VW Passata. U tablici su navedene najpovoljnije prošlogodišnje i najpovoljnije trenutačne cijene za svaki model.
Promjene u načinu izračuna u praksi znače da najpovoljnija ponuda osiguravajuće kuće za jednog korisnika ne mora biti najpovoljnija za nekog drugog. Upravo zato savjetujemo da usporedite ponude svih osiguratelja na temelju osobnih karakteristika i  odaberete najpovoljniju.
Uvjerite se sami: odvojite nekoliko minuta da unesete osnovne podatke koristeći jednostavno i intuitivno sučelje kompare.hr web servisa, a ako želite možete odmah zatražiti online policu; brzo i jednostavno uz kompare.hr.

 

Ugovorite ERGO osiguranje online! →