100 kuna za „ispravan“ auto

Uz vozača i stanje prometnica, upravo vozilo je jedan od osnovna tri čimbenika sigurnosti u prometu. Posljednja akcija HAK-a pokazala je poražavajuće rezultate – čak 45% pregledanih vozila bilo je neispravno! Tehničke neispravnosti odnosile su se uglavnom na sustav za kočenje, ovjes i kotače, motor, ispušni sustav te uređaj za upravljanje.

Koliko ste vi puta od nesavjesnih prijatelja i kolega čuli „na autu su mi ćelave gume“ ili „trebao bi zamijeniti diskove, a nemam para“ ili „nemam katalizator na autu, ali meni je ionako svejedno“? Ili ste nekom prometnicom vozili iza automobila ili kamiona koji iz auspuha pušta dim kojeg bi se postidjelo i neko industrijsko postrojenje? Pri tome ste se (baš kao i mi…) pitali – pa kako je ovaj prošao na tehničkom pregledu???

Šuška se šuška… pa tako smo i mi usmenom predajom, iz iskustava naših poznanika te pretraživanjima foruma došli do iskustava korisnika koji su svog tehnički neispravnog ljubimca povjerili „majstoru“ da ga odveze na tehnički pregled, a on im ga je vratio potpuno ispravnog, tehnički pregledanog, osiguranog i registriranog. I to samo za 100 kuna.

Trebali bismo svi biti sretni? Možda ipak ne. Svakome tko sjeda u takvo vozilo treba biti jasno da svojim ponašanjem i nebrigom o vozilu ugrožava ne samo svoj život, već i život svih ostalih sudionika u prometu. Ćelave gume nisu samo ćelave gume, a diskovi nisu samo diskovi. Ispravne i kvalitetne gume mogu spasiti vaš i nečiji život, baš kao i ispravan kočioni sustav. Tisuće mrtvih na cestama su statistika, ali smrt jednog čovjeka je drama. Nakon svega, trebamo li birati između 100 kuna za „prolaz“ ili par stotina kuna za uistinu ispravno vozilo, ne bi trebalo biti nedoumica.

Kakva su vaša iskustva? Jeste li ikad uspjeli registrirati i osigurati tehnički ne potpuno ispravno vozilo? Javite nam vaša iskustva!

 

Ugovorite auto osiguranje online! →