Dopunsko osiguranje i sve što trebate znati o njemu

Kod odlaska liječniku bilo kakva neugodna iznenađenja, uključujući i ona financijska, postaju stvar prošlosti ako imate dopunsko zdravstveno osiguranje.

dopunsko zdravstveno

Obvezno zdravstveno osiguranje pokriva tek manji dio neizbježnih troškova. Dopunsko zdravstveno osiguranje najčešće vas neće „tjerati“ da posežete za novčanikom. Međutim, prije ugovaranja police, pogledajte što morate znati o dopunskom zdravstvenom osiguranju.

Dopunsko osiguranje i opsezi usluga

Najveća razlika u policama dopunskog zdravstvenog osiguranja krije se u opsegu usluga koje se nude. Prije ugovaranja police dobro se raspitajte nudi li vam polica neograničeno pokriće.

Vidite ulazi li u cijenu police B lista lijekova, bolnička naknada, kućna njega ili drugo liječničko mišljenje. Bitno vam je znati i traži li vaš osiguravatelj franšizno plaćanje, odnosno plaćanje u kojem ćete sve troškove do 40 kuna podmirivati sami.

Prije ugovaranja police saznajte hoćete li imati potrebu uplatiti još i dodatno zdravstveno osiguranje i što ćete time dobiti.

Dakle, opseg usluga koje pokriva polica dodatnog zdravstvenog osiguranja najbitniji je kriterij pri odabiru. Nemojte nužno uvijek posezati za jeftinijim policama. One, naime, ne znače nužno i uštedu. Naprotiv! Moglo bi se pokazati da ono što je u startu jeftinije dugoročno postane skuplje.

sistematski pregled

Opcije plaćanja kod dopunskog zdravstvenog

Najelegantnija i najjednostavnija opcija plaćanja kod police dopunskog zdravstvenog osiguranja svakako je ona da koristite iskaznicu osiguranja kao karticu za plaćanje. Svaki put kada trebate platiti participaciju, medicinska sestra provući će vašu iskaznicu i stvar je riješena.

Međutim, ne nude sve osiguravajuće kuće takav financijski komfor. Postoji opcija djelomičnog plaćanja iskaznicom. To znači da ćete za pojedine troškove moći provući iskaznicu, ali i da ćete neke morati platiti gotovinom, odnosno bankovnom karticom. U takvim slučajevima osiguravajuća kuća će vam vratiti uplaćeni novac.

Naravno, postoje i police koje nemaju mogućnost plaćanja iskaznicom. Tada ćete trošak platiti gotovinom ili karticom, a osiguravatelj će vam izvršiti povrat uplaćenog novca.

Izbjegnite rizik i na vrijeme ugovorite policu

Bilo bi idealno kada biste policu mogli ugovoriti dok čekate na pregled kod obiteljskog liječnika. Ili, kada biste je mogli ugovoriti tijekom oporavka nakon uspješno izvedene operacije.

Međutim, prava iz police dopunskog zdravstvenog osiguranja ne stupaju na snagu istog trena kada je ugovorite, nego nakon 15 dana od ugovaranja.

S obzirom da bolest ne pita, mudro je imati ugovorenu policu. Uostalom, osiguranje i služi za izbjegavanje rizika. Stoga, ugovorite svoju policu na vrijeme i izbjegnite „rizik od 15 dana“, takozvanu karencu, u kojem ćete biti bez dopunskog zdravstvenog osiguranja, a koje vam baš tad možda zatreba.

Kliknite i ugovorite svoju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber