Imate li pravo na besplatno dopunsko osiguranje? Provjerite!

dopunsko-zdravstveno-osiguranje-kartice

Gotovo milijun građana Hrvatske 2015. godine je ostvarilo pravo na besplatno dopunsko osiguranje. Znate li kako i vi možete ostvariti to pravo? Doznajte u nastavku.

Ako samo pokucate na vrata liječnika, to bi vas moglo koštati 10 kuna. Toliko, naime, košta razgovor s liječnikom bez dopunskog zdravstvenog osiguranja.

 

Što je dopunsko zdravstveno osiguranje

Dopunsko osiguranje je dopuna obveznom zdravstvenom osiguranju, a pravo na njega imaju svi koji su u sustavu obveznog osiguranja kod HZZO-a. Dopunsko pokriva trošak svih participacija iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Dopunsko ili dodatno zdravstveno osiguranje? Nauči razliku.

 

Tko ima pravo na besplatno dopunsko osiguranje

  • Osobe čiji ukupni prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, po članu obitelji, mjesečno nije veći od 1.516,32 kn. Iznimno za osiguranike umirovljenike – samce, čiji ukupni prihod u prethodnoj godini ne prelazi 1.939,39 kn.
  • Učenici i redoviti studenti stariji od 18 godina
  • Dobrovoljni darivatelji krvi (muškarci s više od 35 davanja i žene s više od 25 davanja)
  • Donori dijelova tijela u svrhu liječenja
  • Osigurane osobe s invaliditetom koje imaju 100% oštećenja organizma te osobe kod kojih je utvrđeno više vrsta oštećenja
  • Osobe s posebnim tjelesnim ili mentalnim oštećenjem, po propisima socijalne skrbi

dopunsko-zdravstveno-osiguranje

Kako ostvariti pravo na besplatno dopunsko osiguranje

HZZO je jedina ustanova koja vam može odobriti pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Ovisno pod kojim uvjetom ga možete ostvariti, zatražite pravo na besplatno osiguranje u nadležnim institucijama.

Ako ste darivatelj krvi, trebat ćete potvrdu od Hrvatskog crvenog križa, a ako ste darivatelj dijela tijela, potvrdu od zdravstvene ustanove. Učenici i studenti više ne trebaju dizati potvrde – te podatke HZZO preuzima automatski, putem službenih web servisa.

Najviše korisnika besplatnog dopunskog zdravstvenog osiguranja, njih čak 70% u 2015. godini, to je pravo ostvarilo temeljem imovinskog cenzusa.

 

Što sve pokriva besplatno zdravstveno osiguranje

Kako smo ranije pisali, polica dopunskog zdravstvenog osiguranja pokriva sve liječničke troškove, poput izdavanja uputnica, pregleda i pretraga, nabavu pomagala, fizikalnu terapiju, bolničko liječenje i slične izdatke. Bez dopunskog zdravstvenog osiguranja, navedeno bi morali plaćati iz vlastitog džepa.

 

B lista lijekova – tko pokriva troškove?

Na B listi nalaze se lijekovi koje HZZO subvencionira obveznim osiguranicima, ali – samo djelomično. Ostatak plaća osiguranik. Na toj se listi nalazi većina lijekova za bolesti srca, lijekovi za dijabetičare, kontracepcijske pilule i brojni drugi lijekovi za koje ne postoji besplatna alternativa. Tu su i često korišteni Voltaren, Brufen, Sumamed i drugi.

Ako želite biti sigurni da te lijekove više nećete plaćati i da neće biti neugodnih iznenađenja u ljekarni, provjerite našu ponudu polica dopunskog zdravstvenog osiguranja.

 

Zašto je važno imati dopunsko zdravstveno osiguranje

Svaki put kad posjetite liječnika, bez dopunskog osiguranja plaćate participaciju. Neočekivani posjet stomatologu (a takvi su najčešći!), pregled očiju, CT glave, saniranje sportskih ozljeda… sve se dodatno plaća. U slučaju bolničkog liječenja, bez dopunskog osiguranja mogli biste potrošiti od nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna.

No, s dobrim dopunskim zdravstvenim osiguranjem, o takvim stvarima više ne morate brinuti. Kad podvučete crtu na kraju godine, vidjet ćete da s dopunskim zdravstvenim osiguranjem štedite značajnu svotu novca.

 

Ugovori dopunsko zdravstveno osiguranje online →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber