Dopunsko ili dodatno zdravstveno osiguranje?

Koja je točno razlika između dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja pitanje je koje muči mnoge. Iako se u oba slučaja radi o dobrovoljnim oblicima osiguranja, dodatno zdravstveno i dopunsko zdravstveno osiguranje su potpuno različite usluge!

Dobrovoljna mogu biti dodatna ili dopunska zdravstvena osiguranja. Dopunsko osiguranje možete ugovoriti kod nekoliko osiguravajućih društava ili HZZO – a, a dodatno osiguranje samo kod osiguravajućih društava. Jedini uvjet je da ste korisnik obveznog osiguranja zavoda (HZZO), jer polica dodatnog zdravstvenog osiguranja nije zamjena za osnovno osiguranje, već samo nadogradnja. Kako biste se odlučili za vama najisplativiju i najpovoljniju opciju zdravstvenog  osiguranja, potrebno je detaljno proučiti uvjete, stoga u nastavku donosimo više o svakom od njih.

Dopunsko zdravstveno osiguranje

Ugovori online dopunsko zdravstveno osiguranje →

Na dopunsko zdravstveno osiguranje, mogu se osigurati samo osobe koje imaju utvrđen status osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju kod zavoda (HZZO). Dopunsko zdravstveno osiguranje podrazumjeva pokriće sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstevenog osiguranja. To znači da osiguranici ne plaćaju sudjelovanje u troškovima paticipacija koje nastaju za vrijeme bolničkog i ambulantnog liječenja, dijagnostičkih obrada u bolnici, ortopedskih pomagala, specijalističkih stomatoloških usluga, fizikalne rehabilitacije u kući i liječenja u inozemstvu.

Dodatno zdravstveno osiguranje nije zamjena već nadogradnja osnovne police kod HZZO- a.

Cijena police kod HZZO- a, razlikuje se ovisno o statusu osiguranika, naime, umirovljenici sa mirovinom nižom od 5.108,00 kn plaćaju 50 kn/mj., a umirovljenici sa većom mirovinom od 5,108,00 kn plaćaju policu 80 kn/mj. Osiguranici koji su u radnom odnosu i imaju neto dohodak niži od 5.108,00 kn plaćaju 80 kn/mj., a osiguranici koji ostvaruju viši neto dohodak, policu dopunskog zdravstvenog osiguranja plaćaju 130 kn/mj.

Croatia zdravstveno osiguranje

Ukoliko želite ugovoriti dopunsko zdravstveno osiguranje, primjerice kod Croatia zdravstveno osiguranje d.d., policu možete ugovoriti već za 69 kn/mj., ukoliko ju ugovarate uz neku od polica dodatnog zdravstvenog osiguranja. Polica podrazumjeva iste usluge kao i HZZO uz dodatno pokriće za lijekove sa Dopunske liste lijekova. Na temelju originalnog računa izdanog na ime osiguranika, osiguranje vam u roku od 14 dana refundira nastale troškove.

Ugovori online dopunsko zdravstveno osiguranje →

Dodatno zdravstveno osiguranje

Dodatno zdravstveno osiguranje je također dobrovoljni oblik osiguranja i sklapa se s nekim od odgovarajućih društava. Sklapanjem određene police, osiguranici ostvaruju pravo na viši standard zdravstvene zaštite te na veći opseg prava nego je to u sustavu obveznog zdravstvenog osiguranja. Korisnici ostvaruju pravo na korištenje usluga specijalističkih pretraga, dijagnostičke obrade i obavljanje laboratorijskih pretraga. Na taj način korisnici izbjegavaju duge liste čekanja i nisu im potrebne uputnice kako bi ostvarili neku od pretraga. Prosječna cijena osnovnih polica iznosi od 500 do 1.000 kn godišnje, a cijena raste sukladno broju usluga koje polica objedinjuje.

Uz policu dodatnog osiguranja nema listi čekanja i uputnica.

Policu dodatnog zdravstvenog osiguranja možete ugovoriti kod sljedećih osiguravajućih društava: Croatia zdravstveno osiguranje d.d., Basler osiguranje Zagreb, Sunce osiguranje d.d. te Uniqa osiguranje d.d.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber