NAGRADNA IGRA: Usporedi osiguranja ili telekom usluge, ugovori na kompare.hr i osvoji Opel Mokku!
Usporedi, kupi i osvoji Opel Mokku!

Dopunsko ili dodatno zdravstveno osiguranje

Zima je razdoblje kada, među ostalim, trebamo pojačano brinuti i o svome zdravlju. Pitate se treba li vam dopunsko ili dodatno zdravstveno osiguranje ili vas zanima koja je točno razlika? Iako se u oba slučaja radi o dobrovoljnim oblicima osiguranja, dodatno i dopunsko osiguranje nude potpuno različite vrste usluga.

Dok dopunsko možete ugovoriti kod privatnih osiguravajućih kuća ili HZZO-a, dodatno osiguranje možete samo u privatnim osiguravajućim kućama. Jedini je uvjet je da ste korisnik obveznog zdravstvenog osiguranja jer polica dopunskog ili dodatnog osiguranja nisu zamjena za osnovno osiguranje, već samo nadogradnja.

Dopunsko zdravstveno osiguranje

Dopunsko osiguranje mogu ugovoriti samo osobe koje imaju utvrđen status osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju kod HZZO-a. Uz to, dopunsko vrijedi isključivo u javnim ustanovama i kod liječnika koji imaju ugovor s HZZO-om. Dopunsko zdravstveno podrazumijeva pokriće sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite prema uputnicama izdanim od strane vašeg liječnika. To znači da kao osiguranici ne plaćate sudjelovanje u troškovima participacija koje nastaju za vrijeme bolničkog i ambulantnog liječenja, dijagnostičkih obrada u bolnici, ortopedskih i dentalnih pomagala i ostalih usluga o kojima više detalja možete pronaći u vodiču kroz dopunsko osiguranje. Također, provjerite na koje sve trikove za dopunsko osiguranje trebate paziti.

Dodatno zdravstveno osiguranje

Kada ugovorite dodatno osiguranje, ostvarujete pravo na viši standard zdravstvene zaštite te na veći opseg prava naspram obveznog zdravstvenog osiguranja. Osim na sistematski pregled, ostvarujete pravo na korištenje usluga specijalističkih pretraga, dijagnostičke obrade i obavljanje laboratorijskih pretraga. Uz to, polica može uključivati čak i male operativne zahvate i ambulantnu fizikalnu terapiju. Na taj način možete izbjeći duge liste čekanja i nisu vam potrebne uputnice za svaku pretragu koju morate obaviti. Najpovoljnija polica može vas koštati 65 kn mjesečno, a cijena raste sukladno broju usluga koje polica objedinjuje. Ako želite uštedjeti vrijeme i obaviti sve preglede brzo i jednostavno kod liječnika prema svom izboru, polica dodatnog osiguranja je sigurno najbolje rješenje.

 

Dopunsko ili dodatno osiguranje?

Ako želite biti potpuno sigurni te ste među onima koji brinu u svom zdravlju na najbolji mogući način, ugovorit ćete policu dopunskog, ali i dodatnog osiguranja. Upravo tako ćete dobiti najbolju moguću kombinaciju zdravstvene zaštite uz minimalne troškove. Dok će se dodatno osiguranje preventivno brinuti o vašem zdravlju, dopunsko će se osiguranje pobrinuti za sve potencijalne troškove.

 

Ako želite najpovoljniju policu za dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje, potrebno je detaljno proučiti uvjete ponuda više osiguravajućih kuća. Uštedite svoje vrijeme i prepustite to Kompareovcima koji će za vas brzo usporediti sve opcije i sigurno vam ponuditi onu koja najbolje odgovara vašim željama i potrebama.

Sa svim pitanjima nam se slobodno obratite na broj 01 555 0666 ili na e-mail dzo@kompare.hr – radnim danom od 8 do 20 sati.