Sistematski pregled: Ove pretrage napravite barem jednom godišnje

Subjektivan dojam našeg zdravstvenog stanja ponekad nas može prevariti, a ne treba podcijeniti ni moć samozavaravanja. Lako se dogodi da smo ponekog prvog simptoma svjesni, ali ga potpuno svjesno i odbacimo. Tu su, s druge strane, i razne zdravstvene promjene koje naše tijelo doživi, ali mi baš i ne.

Ako brinete o svom zdravlju, sistematski pregled ćete obavljati redovito – svake godine ili minimalno jedanput u dvije godine, iako se osjećate zdravima.

Sistematski može pomoći u ranom otkrivanju faktora rizika za razvoj kroničnih bolesti te mu je svrha pravovremeno liječenje i rana dijagnostika.

sistematski pregled

Prevenirajte, spriječite, zaustavite

Planirani izlet na sistematski pregled jednom godišnje idealan je način da djelima pokažete ono što obećavate sebi, obiteljima i prijateljima: da ćete se pobrinuti za svoje zdravlje! Kad se konačno poželite dovesti u red, krenite od redovitih pregleda i pretraga. Uložit ćete nešto vremena, a što time dobivate? Osim itekako važnog uvida u trenutno zdravstveno stanje i moguće rizike, dobivate i korisne savjete za zdraviji način života. Ako bolujete od dijabetesa, pušite, imate povećanu tjelesnu težinu i sklonost određenim zdravstvenim teškoćama u obitelji, ovaj je vid prevencije još važniji.

Što je sistematski pregled?

Sistematski je detaljni pregled tijela i većine organa te može uključivati razne vrste pretraga, ovisno o tome što želite obaviti i kakva vam je obiteljska anamneza.

Vrste sistematskog pregleda

Sistematski pregled može biti osnovni i prošireni. Uz to, postoji sistematski pregled za žene i sistematski pregled za muškarce.

Osnovni sistematski pregled uključuje pregled liječnika specijalista – internista, laboratorijske pretrage krvi i mokraće, EKG i ultrazvuk abdomena.

Prošireni sistematski pregled za žene može uključivati ginekološki pregled, ginekološki UZV, PAPA test i ultrazvuk ili mamografiju dojki, dok za muškarce uključuje pregled i ultrazvuk prostate.

Kakva vam je krvna slika?

Prvo na popisu pretraga je testiranje krvi i urina. Preporučljivo je da provjerite kompletnu krvnu sliku (KKS), sedimentaciju, ureju, kreatinin, hsCRP, bilirubin, šećer u krvi (GUK), ukupni kolesterol, HDL, LDL, trigliceride, željezo, AST, ALT, GGT, ALP i analizu urina. Također, pametno je analizirati i stanje hormona štitnjače (TSH), napraviti test na okultno krvarenje te je za muškarce važno odraditi test na PSA iz krvi, kojim se otkriva rani stadij raka prostate.

Žene, pregledajte se ovim redom

Internistički pregled

Tijekom njega se palpacijom provjerava abdomen, stanje kralježnice i zglobova, razgovara s doktorom o eventualnim tegobama i o povijesti bolesti unutar obitelji, mjeri tlak te utvrđuju detalji kojima bi se u daljnjim pregledima trebalo pridati više pažnje.

Ginekološki pregled s PAPA testom

Odrađujete ultrazvuk maternice i jajnika, uobičajeno preventivno testiranje probira za rak vrata maternice te vam ginekolog daje mišljenje i eventualne preporuke dodatnih pretraga.

Ultrazvuk (UZV)

Uz UZV maternice i jajnika, odradite i ultrazvuk abdomena, dojki i štitnjače.

Muškarci, ne zaboravite na pregled prostate

Uz internistički pregled s EKG-om, muškarcima se preporučuje odraditi sljedeće pretrage:

Pregled prostate

Provodi se ultrazvuk prostate i nalaz PSA iz krvi (za starije od 40 godina) nakon čega vam doktor može sugerirati dodatne pretrage.

Ultrazvuk abdomena

Tim se ultrazvukom obično kontroliraju jetra, slezena, gušterača, žuč, bubrezi, krvne žile, limfni čvorovi, mjehur i prostata.

Koja je cijena sistematskog pregleda?

Cijena ovisi o pretragama koje želite obaviti. Ono što vam garantiramo je da ćete sigurno proći jeftinije ako sistematski ugovorite u sklopu police dodatnog osiguranja.

Ako želite obaviti kompletan sistematski pregled i pritom uštedjeti vrijeme i novac, javite nam se na kontakt broj 01 555 0666 ili e-mail dzo@kompare.hr radnim danom od 8 do 20h. Kompareovci će vam sigurno pronaći najbolju opciju za sistematski, tj. policu za dodatno zdravstveno osiguranje uz koju možete ostvariti i druge pogodnosti.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber