Više od 90% kućanstava plaća skuplju struju

Godinu dana nakon liberalizacije tržišta električne energije i ulaska novih “igrača” ogromna većina kućanstava  još uvijek plaća univerzalnu uslugu koja je najskuplja!

Nove ponude struje za privatne potrošače jeftinije su od one koju plaćamo HEP ODS-u. Prosječno kućanstvo može uštedjeti od 100 do 850 kuna ovisno o tome potpisuje li ugovor na godinu, dvije ili tri. Za kućanstva koja troše više ušteda kod HEP Opskrbe, RWE-a, GEN-I-a i Hrvatskog Telekoma  biti će i veća a sve ponude možete usporediti i osobno provjeriti na kompare.hr portalu.

Hrvatska Elektroprivreda Operator distribucijskog sustava(HEP ODS) kupcima distribuira električnu energiju po osnovnim cijenama i ako niste ništa učinili da promijenite dobavljača plaćate skuplje zajedno s devedeset posto hrvatskih kućanstava. Nakon što su RWE i GEN-I prošle godine ušli na tržište i snizili cijene početkom 2014. u utrku za potrošačima upustio se Hrvatski telekom a novonastaloj situaciji bivši državni monopolist brzo se prilagodio s Hepi tarifom putem HEP Opskrbe.

Razumljivo je nesnalaženje kupaca u šumi kratica i nemogućnost da razlikuju osnovnog od ostalih opskrbljivača, za kvalitetnu informaciju i detaljno objašnjen proces promjene pogledajte kompare.hr  i odaberite kombinaciju koja vama odgovara.

Kao kod svake novosti na tržištu potrošači imaju pitanja. Ponavljamo odgovore na ona najčešće postavljana:

DA VAS PODSJETIMO…

Kako će izgledati račun?

Svi korisnici koji promijene opskrbljivača električne energije primat će dva računa: jedan od HEP ODS-a (operatera distribucijskog sustava), a drugi od odabranog opskrbljivača.

HEP ODS (Hrvatska elektroprivreda, Operator distribucijskog sustava) je jedini energetski subjekt u Hrvatskoj ovlašten za pružanje usluge opskrbe električnom energijom. Svi korisnici koji promijene opskrbljivača dužni su plaćati HEP ODS-u naknade koje se odnose na korištenje mreže, a novom opskrbljivaču plaćati naknade koje se odnose na potrošnju energije. Tako je na računu HEP ODS-a iskazana naknada za mrežarinu i mjernu uslugu a na računu opskrbljivača naplaćuje se potrošena električna energija, naknada za obnovljive izvore energije te opskrbna naknada.

Napominjemo da su korisnici Hepi tarife i tarife Hrvatskog telekoma oslobođeni plaćanja opskrbne naknade (9,25kn). Osim toga, korisnici koji sa HEP opskrbom sklope ugovor o samoočitanju oslobađaju se plaćanja mjerne naknade (12,50kn).

Što u slučaju kvara?

Kontaktirajte HEP ODS. Svi kvarovi su u njihovoj nadležnosti.

Tko je zadužen za očitanje potrošnje?

Potrošnju očitava HEP ODS.

 

Usporedi cijene opskrbljivača i štedi! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber