Više od 90% kućanstava plaća skuplju struju

Godinu dana nakon liberalizacije tržišta električne energije i ulaska novih “igrača” ogromna većina kućanstava  još uvijek plaća univerzalnu uslugu koja je najskuplja!

Nove ponude struje za privatne potrošače jeftinije su od one koju plaćamo HEP ODS-u. Prosječno kućanstvo može uštedjeti od 100 do 850 kuna ovisno o tome potpisuje li ugovor na godinu, dvije ili tri. Za kućanstva koja troše više ušteda kod HEP Opskrbe, RWE-a, GEN-I-a i Hrvatskog Telekoma  biti će i veća a sve ponude možete usporediti i osobno provjeriti na kompare.hr portalu.

Hrvatska Elektroprivreda Operator distribucijskog sustava(HEP ODS) kupcima distribuira električnu energiju po osnovnim cijenama i ako niste ništa učinili da promijenite dobavljača plaćate skuplje zajedno s devedeset posto hrvatskih kućanstava. Nakon što su RWE i GEN-I prošle godine ušli na tržište i snizili cijene početkom 2014. u utrku za potrošačima upustio se Hrvatski telekom a novonastaloj situaciji bivši državni monopolist brzo se prilagodio s Hepi tarifom putem HEP Opskrbe.

Razumljivo je nesnalaženje kupaca u šumi kratica i nemogućnost da razlikuju osnovnog od ostalih opskrbljivača, za kvalitetnu informaciju i detaljno objašnjen proces promjene pogledajte kompare.hr  i odaberite kombinaciju koja vama odgovara.

Kao kod svake novosti na tržištu potrošači imaju pitanja. Ponavljamo odgovore na ona najčešće postavljana:

DA VAS PODSJETIMO…

Kako će izgledati račun?

Svi korisnici koji promijene opskrbljivača električne energije primat će dva računa: jedan od HEP ODS-a (operatera distribucijskog sustava), a drugi od odabranog opskrbljivača.

HEP ODS (Hrvatska elektroprivreda, Operator distribucijskog sustava) je jedini energetski subjekt u Hrvatskoj ovlašten za pružanje usluge opskrbe električnom energijom. Svi korisnici koji promijene opskrbljivača dužni su plaćati HEP ODS-u naknade koje se odnose na korištenje mreže, a novom opskrbljivaču plaćati naknade koje se odnose na potrošnju energije. Tako je na računu HEP ODS-a iskazana naknada za mrežarinu i mjernu uslugu a na računu opskrbljivača naplaćuje se potrošena električna energija, naknada za obnovljive izvore energije te opskrbna naknada.

Napominjemo da su korisnici Hepi tarife i tarife Hrvatskog telekoma oslobođeni plaćanja opskrbne naknade (9,25kn). Osim toga, korisnici koji sa HEP opskrbom sklope ugovor o samoočitanju oslobađaju se plaćanja mjerne naknade (12,50kn).

Što u slučaju kvara?

Kontaktirajte HEP ODS. Svi kvarovi su u njihovoj nadležnosti.

Tko je zadužen za očitanje potrošnje?

Potrošnju očitava HEP ODS.

 

Usporedi cijene opskrbljivača i štedi! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber