Što sve mogu sa 1GB interneta?

Osjećate li se bespomoćno u prostorima bez besplatnog bežičnog interneta? Želite se što prije maknuti negdje gdje će se pojaviti obrnuti trokut koji vam istoga trena vraća osmijeh na lice?

kompare_1gb

 

Simptomi su to tarifa mobilnog interneta s ograničenim prijenosom podataka. Spot ovdje, filmić tamo, pregled-dva omiljenih web stranica i tu i tamo kakav update i hop, podaci iscure, a da mjesec nije ni blizu kraju.

 

Kako bismo spriječili takve neželjene scenarije, provjerimo što to točno stane u 1 gigabajt podataka (1 GB) koji se ustalio kao osnovna jedinica mjere u tarifama podatkovno ograničenog mobilnog interneta. Treba reći i da u 1 GB stane 1.024 megabajta (MB).

 

Disciplina i vještina za preživjeti mjesec

 

Odgovor na pitanje je li moguće provući se kroz mjesec s tek jednim potrošenim gigabajtom prometa glasi DA. Moguće je, ali da biste postali gigabajt nindža, morate imati posebne sposobnosti. Strpljenje i disciplina dvije su najvažnije karakteristike, ali ništa ne vrijede bez znanja.

 

Najviše prometa troši video. Ako želite pogledati novi vrući spot Lidije Bačić, tekmu hrvatske repke ili drugu sezonu omiljene serije, nema vam druge osim pronaći si kafić koji nudi besplatan WiFi. Video „guta” nevjerojatne količine prometa, a jedini način da se malo uštedi jest pronaći postavku koja omogućuje prikaz slabije kvalitete kada uređaj nije na WiFi-u.

 

1 GB = 5 sati na YouTubeu

 

Primjera radi, YouTube će vam jednu gigu „popapati” već nakon 5 sati gledanja, a streaming servisi poput HBO-a i Netflixa još su gori. Gigabajt će vam pojesti za sat vremena ako imate dobru propusnost pa je kvaliteta videa najbolja, odnosno za najdulje 4 sata ako je video slabije kvalitete.

 

Koristite li mobitel da malo surfate, pregledate mail i provjerite što je novoga na društvenim mrežama, mogli biste uspjeti razvući gigu na čitav mjesec, ali samo ako imate besplatan internet kod kuće i na poslu.

 

Naime, sat vremena surfanja koštat će vas u prosjeku 60 megabajta, Facebook sa svojih 85 MB nešto je zahtjevniji, a najveći potrošač je Snapchat sa svojih 160 MB.

 

S obzirom da su internetske veze sve brže, a cijena prijenosa podataka sve niža, bez obzira koliko nam se i dalje činila skupa, tako dolazi i do povećanja prijenosa podataka. Još prije tri godine pregledavanje web stranica uzimalo je 10 MB po satu, a danas uzima šest puta više. Samim tim, i tad isprva veliki gigabajt prometa, danas se nekako čini manjim, a s obzirom na sve veće korištenje video zapisa, sva je prilika da će se takav trend nastaviti.

 

 

Klikni i pronađi najbolji paket interneta za sebe! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber