Teška vremena ne trebaju biti prepreka štednji

U teškim vremenima, kad mnogi jedva podmiruju svakodnevne potrebe i očekuju od institucija pomoć i reakciju, štednja bi ipak trebala biti moguća. Mislite li da je drugima (naročito u zapadnim zemljama) bolje, evo aktualnih podatka: čak trećina Britanaca nema nikakvu ušteđevinu kojom bi platila neke izvanredne troškove, a čak 6 milijuna njih uopće ne štedi. No, ovo nam ne treba biti izgovor, već poticaj.

Štednja je od životne važnosti. Iako postoje iznimke i situacije u kojima je zaista nemoguće štedjeti, većina nas u mogućnosti je mjesečno odvojiti barem 100 kuna za štednju. Neki će reći – ali to je ništa! No, nije li bolje i 100 kuna nego ništa? Mirta (34) uspoređuje to s prestankom pušenja: „Prestala sam pušiti, no ne potpuno – ponekad bih zapalila cigaretu, dvije uz kavu, misleći kako sam zapravo „prestala pušiti“. No, prijatelj me osvijestio rekavši – ako možeš samo s te dvije cigarete, onda definitivno možeš i bez njih… Ne pušim već 8 godina i to mi je najbolja odluka koju sam donijela.“ Mnogi zapravo govore – ne štedim jer mi je svejedno i znam da neću nikada imati dovoljno. Pa, ako vam je svejedno, onda radije odaberite opciju štednje! To malo štednje ipak je korak prema dovoljnom.

Prvo platite svoj crni fond. Kao što redovito plaćate režije, prije svih plaćanja na listu stavite stavku „Moj crni fond“. No, dobro, ne mora baš biti crni. Tako ćete stvoriti naviku i obavezu, a dalje je lako. Otvorite račun na kojeg ćete mjesečno automatski prebacivati određenu svotu novca čim vam sjedne plaća na račun.
Kopajte, istražujte, uspoređujte – uvijek može povoljnije. Treba vam novi ormar? Odmah ćete otići u salon namještaja… Klasika. To je OK ako raspolažete s dovoljno sredstava, no ako morate paziti na svaku kunu, onda se potrudite proći jeftinije. Susjed, prijatelj ili mala stolarska radionica u naselju možda su vam u mogućnosti ponuditi dobru kvalitetu izrade po povoljnijoj cijeni. Tarifa mobilnog operatera možda može biti još više prilagođena vašim potrebama i mogućnostima – uspoređujte i donesite odluku.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber