Porast ulaganja u dječju štednju

Ukupno stanje Medo Štedo dječje štednje na kraju 2011. godine iznosilo je više od 110 milijuna kuna, što predstavlja porast od preko 30 posto u odnosu na godine ranije. Istovremeno, broj ugovorenih dječjih štednji iznosio je više od 18.400.

Zanimljiv je podatak da se više od 51% ukupnog volumena Medo Štedo dječje štednje odnosi na štednju u kunama. Naime, u ukupnoj valutnoj strukturi depozita stanovništva prevladavaju devizni depoziti s udjelom većim od 81%, od čega se čak preko 90% odnosi na štednju u eurima.

Od deviznih depozita Medo Štedo dječje štednje, preko 95 posto čini štednja u eurima, a ostalo se odnosi na dolare. Prosječan rok Medo Štedo dječje štednje je 41 mjesec, a najčešće se oročava na rok od pet godina (60 mjeseci i jedan dan) gdje je i najveća stopa premije (50% premije na obračunatu kamatu).

Cilj Medo Štedo dječje štednje je ukazati djeci u najranijoj dobi i njihovim roditeljima na važnost štednje te ih tako motivirati i potaknuti da nauče kvalitetno raspolagati novcem. Jedna od prednosti takve štednje mogućnost je višekratnih uplata prema financijskim mogućnostima, s istim odabranim rokom dospijeća.

Erste banka općenito je tijekom prošle godine ostvarivala kontinuiran porast depozita. Tržište depozita stanovništva je tijekom 2011. zabilježilo rast od 4,8%, dok je u istom segmentu poslovanja Erste banka ostvarila rast od 8,4%, što je rezultiralo i rastom  tržišnog udjela s 12,60 na 13,04%. Tako su krajem 2011. godine depoziti stanovništva Erste banke premašili iznos od 21,69 milijardi kuna.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38