Oživite stari mobitel pomoću ovih 7 trikova

Nabavili ste novi mobitel, a stari počiva u miru u nekoj ladici? Vrijeme je da mu udahnemo novi život.

stari mobitel

Postoji niz svakodnevnih radnji koje možete prepustiti starom mobitelu. Usto, planet će vam biti zahvalan jer mu ne štetite dodatnim elektroničkim otpadom.

Stari mobitel neka postane budilica

Želite li iznimno jednostavnu, a zanimljivu budilicu, instalirajte jednu od brojnih aplikacija za alarm. Naš favorit je Alarmy, čiji se autori ponose visokim ocjenama.

Jednostavna upotreba i pregršt opcija, uključujući i onu da se budite uz rješavanje kompliciranih matematičkih zagonetki, uljepšat će vam jutra.

Stari mobitel postaje nadzorna kamera

Mobiteli su prilično svestrani, a jedna od praktičnijih mogućnosti koju nude je nadzorna kamera, odnosno čitav sustav za kućnu sigurnost. Aplikacija Alfred Video Home Surveillance Camera/Baby Monitor za par minuta pretvorit će vaš stari mobitel u kameru s prepoznavanjem pokreta, alarm i sirenu. Na vama je samo da procijenite na koje mjesto postaviti mobitel.

Stari mobitel može biti baby monitor

Princip na kojemu rade baby monitori obično zahtijeva dva mobitela (ili mobitel i laptop) i zajedničku WiFi vezu. Stari mobitel snima, a na drugom uređaju možete gledati bebu, slušati je i razgovarati s njom. Preporučujemo aplikaciju BabyCam.

Kućni multimedijski server

Ako vam stari mobitel raspolaže s većim prostorom za pohranu podataka, a usto ga možete dodatno proširiti uz pomoć memorijskih kartica, koristite ga kao kućni multimedijski server.

Omiljene filmove, serije i glazbu možete držati na mobitelu, a uz pomoć aplikacija kao što su Plex ili VLC multimedijske sadržaje možete reproducirati i na svom TV-u. Imajte na umu da što su televizor stariji, to će trebati dulje guglati da ga povežete s mobitelom. Neka vam to bude izazov, a ne izvor frustracija.

Odličan izvor internetskog prometa

Idete li na more ili u planine ili na neko drugo mjesto na kojemu nemate dostupan internet, stari mobitel može vam poslužiti kao WiFi hotspot. Dovoljna je podatkovna SIM kartica i paket prometa koji će vam odgovarati. Umetnite je u mobitel, uključite WiFi hotspot, dragim ukućanima podijelite zaporke i praznici će vam biti još bolji.

Opametite hladnjak

Napretkom tehnologije naši domovi sve su pametniji, a mobitel koji više ne koristite može vam poslužiti i da opametite vlastiti hladnjak, odnosno čitavu kuhinju.

U masku za mobitel stavite magnet i prilijepite ga na hladnjak. Na jednom mjestu moći ćete slagati popis za nabavku namirnica, ali i pronaći recept za svoj omiljeni umak za špagete.

Navigacija za automobil

Uz aplikacije kao što su Google Maps i Waze nikad nije bilo lakše putovati. Samostalni GPS uređaji su prilično skupi pa se stari mobitel čini kao idealna opcija. Sve što trebate pronaći je stalak za držanje mobitela.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber