Novi jamstveni programi za poduzetnike

Današnjim sklapanjem ugovora između HAMAG Investa i Zagrebačke banke omogućeni su još povoljniji uvjeti kreditiranja poduzetnika

Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST)  Darko Liović, članovi Uprave Agencije – Goran Becker i Martina Jus te član Uprave Zagrebačke banke Milivoj Goldštajn potpisali su danas ugovor kojim se nastavlja već uspostavljena dobra poslovna suradnja između dviju institucija u sferi poduzetničkog financiranja, ovaj put uz veće omjere prvoklasnih jamstava HAMAG INVESTA – ukupno šest novih jamstvenih programa.

Riječ je o programima „Novi poduzetnici“, „Poljoprivrednici“, „Likvidnost“, „Rast“, „Inovacije“ i „Činidbena jamstva“, na temelju kojih će, ovisno o jamstvenom programu,  HAMAG INVEST izdavati jamstva do najviše 80% iznosa glavnice kredita. Danas potpisani ugovor otvara prostor poduzetnicima za značajno brže i jednostavnije realiziranje financiranja, za određenu namjenu, uz značajno manju potrebu s obzirom na angažiranje instrumenata osiguranja.

„Pozdravljamo odluku HAMAG INVESTA o povećanju broja i vrijednosti jamstava za ovu godinu, uključivo i činjenicu da su to sada prvoklasna jamstva, koja su poduzetnicima od značajne koristi u realiziranju kredita uz manju potrebu za dopunskim instrumentima osiguranja.

Temeljem danas potpisanog ugovora, značajno se olakšava financiranje poduzetnika, koji imaju dobre i perspektivne projekte, ali nedovoljno vlastitog kapaciteta  realizirati ih bez asistencije ovakve vrste. Naročito u uvjetima kompleksne gospodarske situacije, kakvu trenutno bilježimo, s kroničnim manjkom investicijskog kapitala, zajednički napor i angažman javnog sektora i banaka, ovdje konkretno HAMAG INVESTA i Banke, pravi je put u poticanju poduzetništva na zdravoj osnovi, a time i s najboljom perspektivom s obzirom na ukupno jačanje hrvatskog gospodarstva“ – izjavio je, prilikom potpisivanja ugovora,  Milivoj Goldštajn.

Zagrebačka banka drži četvrtinu tržišnog udjela u poslovanju s malim i srednjim poduzetnicima, pri čemu je u 2011. zabilježen rast te kategorije kredita od 12,2%.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber