Novi jamstveni programi za poduzetnike

Današnjim sklapanjem ugovora između HAMAG Investa i Zagrebačke banke omogućeni su još povoljniji uvjeti kreditiranja poduzetnika

Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST)  Darko Liović, članovi Uprave Agencije – Goran Becker i Martina Jus te član Uprave Zagrebačke banke Milivoj Goldštajn potpisali su danas ugovor kojim se nastavlja već uspostavljena dobra poslovna suradnja između dviju institucija u sferi poduzetničkog financiranja, ovaj put uz veće omjere prvoklasnih jamstava HAMAG INVESTA – ukupno šest novih jamstvenih programa.

Riječ je o programima „Novi poduzetnici“, „Poljoprivrednici“, „Likvidnost“, „Rast“, „Inovacije“ i „Činidbena jamstva“, na temelju kojih će, ovisno o jamstvenom programu,  HAMAG INVEST izdavati jamstva do najviše 80% iznosa glavnice kredita. Danas potpisani ugovor otvara prostor poduzetnicima za značajno brže i jednostavnije realiziranje financiranja, za određenu namjenu, uz značajno manju potrebu s obzirom na angažiranje instrumenata osiguranja.

„Pozdravljamo odluku HAMAG INVESTA o povećanju broja i vrijednosti jamstava za ovu godinu, uključivo i činjenicu da su to sada prvoklasna jamstva, koja su poduzetnicima od značajne koristi u realiziranju kredita uz manju potrebu za dopunskim instrumentima osiguranja.

Temeljem danas potpisanog ugovora, značajno se olakšava financiranje poduzetnika, koji imaju dobre i perspektivne projekte, ali nedovoljno vlastitog kapaciteta  realizirati ih bez asistencije ovakve vrste. Naročito u uvjetima kompleksne gospodarske situacije, kakvu trenutno bilježimo, s kroničnim manjkom investicijskog kapitala, zajednički napor i angažman javnog sektora i banaka, ovdje konkretno HAMAG INVESTA i Banke, pravi je put u poticanju poduzetništva na zdravoj osnovi, a time i s najboljom perspektivom s obzirom na ukupno jačanje hrvatskog gospodarstva“ – izjavio je, prilikom potpisivanja ugovora,  Milivoj Goldštajn.

Zagrebačka banka drži četvrtinu tržišnog udjela u poslovanju s malim i srednjim poduzetnicima, pri čemu je u 2011. zabilježen rast te kategorije kredita od 12,2%.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38