Može li se uštedjeti na ljepoti?

Nastavljamo popis proizvoda na kojima možemo uštedjeti i na kojima ne bismo trebali to raditi. Danas su na redu sredstva za uljepšavanje.

Sredstva za uljepšavanje

Obično je jednostavno prepoznati kad je netko uljepšan kvalitetnim (i skupljim) sredstvima, a kad su u pitanju jeftina. Primjerice, frizura je postojanija i urednija, ten je ujednačen i prirodne boje, make-up je postojan i ne razmazuje se, boje su ljepše i prirodnije… Evo kako to postići.

Odriješite kesu na…

Kvalitetan fen i četku za kosu: pod pojmom kvalitetan fen mislimo fen za profesionalnu upotrebu. Ne, ne onaj na kojem piše „xy ime brenda + professional“, nego baš pravi profesionalni fen kakvi se koriste u frizerskim salonima. Ne košta puno više od običnog (može se naći već od 600 kuna pa naviše), a obzirom na učestalost upotrebe u kućanstvu trajat će vam

“ne morate kupovati isključivo skupe proizvode da biste izgledali dobro”

doživotno, neće se pregrijavati i isključivati, rezultati će biti nevjerojatni i brži nego kod običnog fena. Isto se odnosi i na četke za kosu – kvalitetniji materijali omogućuju lakše i kvalitetnije oblikovanje željene frizure i smanjen broj odlazaka u frizerski salon.
Kvalitetna mašinica za šišanje, brijaći aparat: i za muškarce vrijede slična pravila uljepšavanja. Ako i inače nosite nezahtjevnu frizuru, zbog čega biste svaka dva-tri tjedna išli u salon i plaćali barem 50 kuna da biste izgledali uredno? Uložite novac u kvalitetan aparat za šišanje i budite sam svoj majstor, kad i gdje poželite. Isto se odnosi i na brijaći pribor – nekvalitetan vam može prouzročiti ozljede i muku prilikom brijanja. Stoga, uložite malo više novca u onaj kvalitetniji.
Parfemi: oni jeftini ili kopije nepogrešivo – smrde. Osim toga, manje su koncentrirani pa ih više prskate i trošite.
Puder: skuplje varijante obično znače i kvalitetu, postojanost, prirodnije i trajnije pigmente, pa kad ih nanesete nećete izgledati kao maska nego kao živo biće, a ten će vam biti ujednačeniji, prirodniji, sjajniji i svježiji.
Krema ili sredstvo za njegu lica: ne mora biti nužno skupa, ali mora imati kvalitetan sastav i što manje štetnih sastojaka u sebi. Mnoge žene imaju odlična iskustva s korištenjem običnih baznih ulja za njegu lica, kao što su bademovo ulje ili jojobino ulje. No i ovdje je važno da je ulje kvalitetno – za bočicu od 100 ml koja traje po godinu dana i više, potrebno je odvojiti barem stotinjak kuna.

 

Na čemu uštedjeti

  • Maskara: govorimo iz vlastitog iskustva – maskara razvikanog brenda koju smo platili 250 kuna imala je odličan učinak, ali je za nepunih mjesec dana bila potpuno neupotrebljiva – dlačice na četkici su se potpuno slijepile i nismo ju mogli koristiti. I to se nije desilo samo u našem slučaju… S druge strane, maskara povoljnijeg brenda koju smo platili 70 kuna dala je odlične rezultate i besprijekorno nas služila godinu dana, kada smo ju zamijenili novom.
  • Gelovi za tuširanje: perete li se svakog dana barem jedanput, jasno je da vam nije potrebno čudotvorno skupo sredstvo kojim ćete sa sebe isprati ogromne količine prljavštine. Malo neutralnog sapuna biti će sasvim dovoljno. Skupi gelovi koji koštaju par desetaka ili stotina kuna… hmmm…nepotrebno bacanje novca.
  • Pasta za zube: perete li zube redovito i nakon svakog obroka, možda će i neka „obična“ zubna pasta biti dovoljna. Ili posegnite za nekim prirodnim receptom, primjerice sodom bikarbonom. I, naravno, pravilno, dobro i dovoljno dugo četkajte zube i desni, te koristite interdentalne četkice kako biste odstranili sve ostatke hrane. I, zaboravili smo staviti na gornji popis – radije uložite novac u kvalitetniju i skuplju četkicu za zube.
  • Emulzije, mlijeka, ulja za njegu tijela: mirisi, mirisi i opet mirisi… što nas vraća na staro – ako koristite dezodorane i parfeme, zbog čega je potreban još jedan miris na vašem tijelu? Pogotovo ako ga dodatno plaćate kad kupujete neko sredstvo za njegu tijela. Blage, neagresivne, hidratantne varijante ili pak dobra bazna ulja neka budu odabir nasuprot skupih i parfumiranih. Potražite veća i povoljnija pakiranja jer njih ipak koristite svaki dan i brže ih potrošite.
  • Sjajilo za usne: ionako ga većina žena nanosi na usne svako malo. Dakle, nije vam bitno koliko se dugo zadržava na usnama, je li long lasting ili short lasting. Odlučite se za povoljniju varijantu i ne bacajte stotine kuna na skupe brendove.

Napomena: svrha ovih tekstova nije pametovanje – svatko drukčije slaže svoje prioritete u životu, pa tako i u trošenju. No, ukoliko želite na neki način optimizirati i racionalizirati potrošnju u svom kućanstvu, možda upravo na ovaj način osvijestite gdje griješite i gdje postoji još prostora za poboljšanje.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber