Microsoft kupuje Nokiju

Još od predstavljanja prvih Lumia Windows Phone pametnih telefona početkom 2011. i najave prislinog Nokia – Microsoft partnerstva, pojavile su se glasine kako Microsoft želi kupiti Nokiju. Iako su to iz Nokije redovito demantirali, jučer je službeno potvrđeno kako će do kupnje ipak doći.

Microsoft će u dogledno vrijeme preuzeti sve Nokia odjele proizvodnje i usluga, patente i usluge vezane uz navigacijske karte. Prema ugovoru, Microsoft će platiti 3,79 milijardi eura za Nokijine proizvodne odjele, te 1.65 milijardi eura za patente, što čini ukupnu brojku od 5,44 milijardi. Iznos će navodno biti plaćen u gotovini, a finaliziranje transakcije se očekuje do kraja prvog kvartala 2014 – te.

Microsoft je do sada brojio 99 tisuća zaposlenika u cijelom svijetu, a njima će se sada pridružiti 32 tisuće Nokijinih zaposlenika. U prilog ovoj vijesti ide činjenica da je nedavno Steve Balmer, CEO Microsofta najavio odlazak s te pozicije u narednih 12 mjeseci. Za očekivati je da će sadašnji Nokia CEO, Stephan Elop, nasljediti Balmera i postati budući CEO Microsofta.

Sada više nema sumnji zašto Nokia nije ponudila Android OS mobitel. Iako je ova finska tvrtka nekad bila lider u proizvodnji mobitela, uzlet Apple iPhona i Samsungovih pametnih telefona, uhvatio ih je nepripremljene za tadašnju smartpone revoluciju i bacio ih s trona.

Izvor: usporedi.hr

 

Usporedite teleoperatere i uštedite! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Politika obrade osobnih podataka Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38