Ljetno računanje vremena krajem ožujka!

Ljetno računanje vremena počinje 27. ožujka u 2 sata ujutro i to tako što se pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 sata računa kao 3 sata.

Ljetno računanje vremena krajem ožujka!

Dakle, ako se za posao inače dižete u 7, po ‘starom’ vremenu dizat ćete se u 6 jer se kazaljka pomiče unaprijed i uzima nam jedan sat sna.

Promjena sata uvijek utječe na raspoloženje, ali i na zdravlje ljudi i drugih živih bića zbog već ustaljenih navika. Kako si pomoći ako ste metereopat i ne podnosite dobro kazaljku vamo tamo svakih pola godine?

Počnite rano – promjena se obično događa u nedjelju kako vas promjena ne bi ulovila nespremne tijekom radnog tjedna. Za bolju pripremu organizma, krenite s ranijim satom u petak i subotu, buđenjem, objedima, spavanjem, a kada ponedjeljak dođe na red bit ćete prilagođeni novom ritmu. Doduše, nemojte zbog novog režima pogriješiti u aktivnostima i eventima kojima se radujete tijekom vikenda 🙂

Vježbajte – vježba otpušta serotonin, kemikaliju u mozgu koja pomaže tijelu u prilagodbi. Redovito vježbajte, po mogućnosti vani i rano tijekom dana. Savršeno bi bilo da se prošetate rano ujutro. Izbjegavajte vježbu kasno navečer jer bi to moglo utjecati na kvalitetu sna.

Pametno drijemajte – oduprite se nagonu da odrijemate dulje kasnije u danu. Ukoliko se umorite, odite se kratko i energično prošetati po svojoj ulici. A ako baš morate odrijemati, činite to ranije tijekom dana i nemojte na dulje od dvadesetak minuta.

Nemojte piti – alkohol ometa normalni ciklus spavanja pa nemojte piti prije spavanja.

Probava – nakon promjene vremena, bit ćete gladni ranije ili kasnije nego prije. Dajte si dovoljno vremena prije spavanja da probavite večeru. Pun želudac također će ometati kvalitetu sna.

Osvjetljenje – prava kombinacija svjetla i mraka pomaže dnevnom ritmu vašeg tijela u prilagodbi kako biste mogli duboko zaspati po svom novom rasporedu. Ujutro, otvorite zavjese/rolete i osvjetlite prostoriju. Tijekom dana se potrudite provesti više vremena vani ukoliko je moguće. Navečer prigušite svjetla kako bi vaše tijelo razumjelo da je vrijeme za spavanje.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći u prilagodbi novoj promjeni vremena, a ako ste već probali sve ovo te se i dalje osjećate loše nakon promjene vremena, nazovite svojeg obiteljskog liječnika i zakažite termin. Plaćanje specijalističkih pregleda i lijekova s B liste prepustite savjetu Kompare savjetnika.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber