Kakve veze ima životno osiguranje sa strahom?

Naša suradnica, majka dviju djevojčica, nedavno je s nama podijelila svoj najveći strah dok je letjela avionom: „Kad su počele turbulencije, jedino na što sam mislila bila su moja djeca. Što će biti s njima ako se meni nešto dogodi? Tko će se brinuti za njih, od čega će živjeti??? Strah od smrti ništa je prema strahu za egzistenciju vlastite djece.“


Back to basics: osiguranje je ipak prvenstveno – osiguranje

U periodu „zlatnog doba“ poreznih olakšica, oko 2003. godine, lako je bilo odlučiti se za ugovaranje životnog osiguranja. Tada je ono predstavljalo vrlo privlačnu investiciju, naročito za osobe koje su bile u višim poreznim razredima.
Nakon što su porezne olakšice ukinute, tog benefita je nestalo, a osim toga, neki su u duhu krize prestajali uplaćivati premije životnog osiguranja ili su čak otkazivali police osiguranja. Nemalo su bili iznenađeni činjenicom da životno osiguranje nije tako „isplativo“, što je bilo i logično, ukoliko su radili prekid osiguranja nakon tek nekoliko godina uplaćivanja.

No, životno osiguranje je prije svega – osiguranje. Mnogi na njegov spomen kažu: meni se neće dogoditi. Ili: postoje isplativiji načini štednje. No, tu smo opet na osnovama – životno osiguranje nije štednja. Važno je podsjetiti se da uplatom osiguranja pokrivamo neki rizik. Kod životnog osiguranja to je ono najdragocjenije što imamo – život. Osiguravajuća kuća već od prve uplate preuzima na sebe rizik isplate cijele ugovorene svote ako osiguranik umre.

Osiguravajuća kuća već od prve uplate preuzima na sebe rizik isplate cijele ugovorene svote ako osiguranik umre.

Primjerice, osiguranik Pero ima 30 godina i jučer je ugovorio policu životnog osiguranja u trajanju 30 godina. Osigurana svota za slučaj smrti iznosi 20.000 eura, a za slučaj smrti uslijed nezgode njegovoj obitelji isplaćuje se dvostruka osigurana svota. Naš nesretni Pero za par dana pogine u prometnoj nezgodi. Njegovoj obitelji isplatit će se 40.000 eura. Da je Pero umro od neke bolesti, obitelj bi dobila 20.000 eura.
Što kažu iskustva osiguravatelja?

Jedan od najvećih osiguravatelja u Hrvatskoj, Croatia osiguranje, tijekom 2012. godine je temeljem ugovora o osiguranju života isplatilo:
– 1,75 milijuna kuna na ime smrt osiguranika uslijed nesretnog slučaja (28 smrtnih slučajeva),
– 8.06 milijuna kuna na ime smrti osiguranika uslijed bolesti (254 smrtna slučaja),
– 258.625,79 kuna na ime dopunskog osiguranja uz osiguranja života – teško bolesna stanja (30 slučajeva).

U Croatia osiguranju ističu da su smrti uslijed nesretnog slučaja u 90% slučajeva posljedice nezgoda u prometu, dok su smrti uslijed bolesti u velikom broju posljedice karcinoma.

U Croatia osiguranju ističu da su smrti uslijed nesretnog slučaja u 90% slučajeva posljedice nezgoda u prometu, dok su smrti uslijed bolesti u velikom broju posljedice karcinoma.

U osiguranju teško bolesnih stanja (30 slučajeva) više od 50% slučajeva su posljedice karcinoma, dok su u preostalom dijelu posljedice bolesti srca, moždanih udara i reumatskih bolesti.

Ulaganje u policu osiguranja života uvijek je isplativa investicija jer je to jedini proizvod koji u isto vrijeme jamči sigurnost osiguranika i njegove obitelji u slučaju smrti, dok ujedno predstavlja i konkurentan oblik štednje uz valutnu klauzulu uvećanu za dobit. Kombinacijama osnovnog ugovora o osiguranju života i raznim oblicima dopunskih osiguranja mogu se osigurati sve životne situacije (prirodna smrt, smrt uslijed bolesti, smrt uslijed nezgode). Takozvano riziko osiguranje ima znatno niže premije od mješovitog osiguranja upravo zato jer u njemu nema ugrađene štedne komponente.

Mnogi će se pitati – što vrijedi novac kad nam ode bliska osoba? Ne vrijedi jer nas ne može utješiti, ali je ipak od iznimno velike pomoći. Kad se prisjetimo teških financijskih poteškoća obitelji koje su ostale bez svojeg ili svojih hranitelja, jedino što možemo zaključiti je – životno osiguranje je stvarno korisno imati.

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber