Građani subvencijama uzeli 10000 A+++ uređaja

Novi poziv za sufinanciranje kupnje zelenih uređaja nije prošao nezamijećeno, dapače, u samo jednom danu u trgovinama po cijeloj Hrvatskoj kupljeno je svih 10.000 energetski najučinkovitijih uređaja za koje su bili dostupni državni poticaji od 800 kuna po uređaju.

Poziv je objavljen u petak 02. listopada, a istog dana u 19:40 kupljen je posljednji uređaj uz poticaj – sušilica rublja koju je osoba iz Poreča kupila putem internetske trgovine. Građani su birali između 470-ak različitih modela A+++ uređaja.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je za ovaj program 16 milijuna kuna, 8 ih je građanima podijeljeno u 9 dana provedbe programa u lipanjskoj rundi, a 8 tijekom prvog dana trajanja ove runde.

Programom sufinanciranja pokrenutim od strane Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirala se kupovina A+++ hladnjaka, zamrzivača, hladnjaka sa zamrzivačem, perilica posuđa, perilica rublja i sušilica na više od 500 prodajnih mjesta diljem Hrvatske. Najviše kupljenih uređaja bilo je u Gradu Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a 83% svih uređaja bile su perilice rublja. 

Kupnjom i korištenjem ovih 10.000 uređaja uštedjet će se 938.189 kWh ušteđene energije i spriječiti 220 tona emisija CO2, ekvivalentu godišnje potrošnje električne energije za 68 kućanstava ili godišnjoj potrošnji vode za 166 kućanstava. 

‘‘Oni građani koji su u trgovinama dobili obrasce za sufinanciranje imaju rok do 19. listopada da u Fond pošalju svu potrebnu dokumentaciju, kako bi u roku od 30 dana od dana dostave dokumenata u Fond dobili 800 kuna poticaja na svoj račun.’’ – naglašava direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller. 

Nadamo se da ste i vi bili dio ove hvale vrijedne akcije za uštedu i zaštitu okoliša, a sada možete promijeniti i opskrbljivača za još veću uštedu putem kompare.hr webshopa.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!