Koje su prednosti električnih automobila?

Želite kupiti električni automobil, ali niste još sigurni je li to pravi izbor za vas? Možda ćemo vam pomoći u donošenju konačne odluke. Naime, električna vozila imaju mnogo prednosti u odnosu na benzince i dizelaše, a u nastavku ovog teksta možete saznati detalje.

električni automobil

1. Bolji za okoliš i zdravlje ljudi

Puno ljudi kupuje električni automobil upravo iz razloga što su sigurni da su bolji za okoliš. Vjerojatno već znate da električna vozila (potpuna, ovo se ne odnosi na hibride) ne koriste ispušni sustav pa nemaju emisije ispušnih plinova. Bez ispumpavanja dima u zrak kao što to rade plinski motori, električni automobili mogu postići čišći zrak i manje stakleničkih plinova. To znači da dolazi do manje zagađenja i bolje kvalitete zraka što dovodi do manje zdravstvenih problema i troškova uzrokovanih zagađenjem zraka.

2. Obnovljiva električna energija

Za razliku od benzina koji se stvara od nafte koja nije obnovljiva, električna je energija obnovljivi resurs. Električni automobil može se prirodno pokretati obnovljivim izvorima poput energije sunca, vjetra i vode. Za one koji još više žele iskoristiti obnovljivu energiju, jedna od pametnih ideja je postavljanje solarnih panela u vaš dom. U skladu s time, solarni će paneli napajati vaš električni automobil.

3. Jeftinije i rjeđe održavanje

S obzirom na to da električni automobil nema plinski motor, ne treba mu ni ulje što znači da nemate brige sa zamjenom ulja. Također, bilo kakve druge popravke povezane s tradicionalnim plinskim motorom možete zaboraviti. Uz to, električna vozila su obično “lakša” na kočnicama, što rezultira i rjeđom zamjenom kočnica. Još je važno za napomenuti da je struja jeftinija od plina. U skladu s time, trošak el. energije potrebne za punjenje električnih automobila je oko 40 % manji od troškova korištenja benzina za vozila slične veličine koja voze na istoj udaljenosti. Naravno, cijena će biti još niža ako svoj električni auto punite putem solarnog sustava.

punjenje električnih automobila

4. Puno su tiši

Električni automobili su vrlo tihi, pogotovo ako u potpunosti rade na bateriju. Jedna od prvih stvari koje vozači primijete pri prelasku na električni automobil je upravo tišina vozila koja stvara ugodnije iskustvo u vožnji. Koliko je zapravo tih potvrđuje činjenica da su u nekim državama zakonodavci čak razmišljali o tomu da bi električni automobil trebao imati ugrađeni uređaj za stvaranje buke kako bi pješaci znali da dolaze.

5. Idealni za gradsku vožnju, ali i za zavoje

Svi električni automobili imaju trenutni okretni moment, što znači da ćete snagu uvijek imati nadohvat ruke. Čim pritisnete papučicu gasa, odmah ćete dobiti “odgovor”, tj. povećanje brzine iz automobila što ova vozila čini idealnim za gradsku vožnju. Još jedna prednost je to što se baterije često nalaze u podu automobila što osigurava izvrsnu ravnotežu i raspodjelu težine. To znači da je upravljanje zavojima jednostavno i pouzdano što na kraju omogućuje udobnu i sigurnu vožnju.

Ako vas zanima kako možete poboljšati dugotrajnost baterije električnog vozila o čemu smo pisali ranije, kliknite ovdje.

Ako ste se već odlučili za kupnju, u ovom blogu možete saznati cijene osiguranja i savjete za registraciju električnih automobila.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber