AZ fondovi upravljaju s preko milijardu kuna

AZ dobrovoljni mirovinski fondovi udvostručili su vrijednost obračunske jedinice AZ Profita, pa kuna uplaćena na početku rada fonda danas vrijedi dvije.

Imovina pod upravljanjem AZ dobrovoljnih mirovinskih fondova premašila je milijardu kuna, a trenutno za svoju mirovinu u AZ dobrovoljnim mirovinskim fondovima štedi preko 100 000 članova.

„Prinosi naših fondova visoki su unatoč vrlo zahtjevnim tržišnim prilikama i teškim godinama kao što su bile 2008. i 2011. godina. Prosječni godišnji prinosi od osnivanja naših fondova pa zaključno s travnjem 2012. godine iznosili su 8,55% u AZ Profitu te 6,92% u AZ Benefitu. Obračunska jedinica AZ Profita je u ovih osam godina narasla na 202,3731 (obračunska jedinica na 30.04.2012.) što znači da je od početka poslovanja njezina vrijednost udvostručena. Kuna uplaćena na početku poslovanja AZ Profita danas vrijedi dvije kune“, naglasio je Krešimir Gjenero, direktor Allianz ZB društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

„Ohrabruje činjenica da sve veći broj poslodavaca koristi pogodnosti dobrovoljne mirovinske štednje za svoje zaposlenike. Raste i broj dogovorenih suradnji i novih upita poslodavaca koji razmišljaju o takvom obliku štednje za zaposlenike“, rekao je Krešimir Gjenero, istaknuvši da je za razvoj tržišta dobrovoljne mirovinske štednje u budućnosti ključna upravo uloga poslodavaca. „Poslodavci imaju dvostruku ulogu. Uplatama dobrovoljne mirovinske štednje za svoje zaposlenike, ukazuju im na problem budućih mirovina i ujedno ih potiču na zajedničku štednju“, pojasnio je Gjenero.

Uz dva otvorena dobrovoljna mirovinska fonda , AZ Profit i AZ Benefit, Allianz ZB društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima upravlja i s pet zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova; AZ VIP, AZ DALEKOVOD, AZ HKZP, AZ Zagreb te AUTO HRVATSKA, a prošlog tjedna HANFA je odobrila osnivanje i novog fonda AZ ZABA, za Zagrebačku banku i članice grupe.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber