AZ fondovi upravljaju s preko milijardu kuna

AZ dobrovoljni mirovinski fondovi udvostručili su vrijednost obračunske jedinice AZ Profita, pa kuna uplaćena na početku rada fonda danas vrijedi dvije.

Imovina pod upravljanjem AZ dobrovoljnih mirovinskih fondova premašila je milijardu kuna, a trenutno za svoju mirovinu u AZ dobrovoljnim mirovinskim fondovima štedi preko 100 000 članova.

„Prinosi naših fondova visoki su unatoč vrlo zahtjevnim tržišnim prilikama i teškim godinama kao što su bile 2008. i 2011. godina. Prosječni godišnji prinosi od osnivanja naših fondova pa zaključno s travnjem 2012. godine iznosili su 8,55% u AZ Profitu te 6,92% u AZ Benefitu. Obračunska jedinica AZ Profita je u ovih osam godina narasla na 202,3731 (obračunska jedinica na 30.04.2012.) što znači da je od početka poslovanja njezina vrijednost udvostručena. Kuna uplaćena na početku poslovanja AZ Profita danas vrijedi dvije kune“, naglasio je Krešimir Gjenero, direktor Allianz ZB društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

„Ohrabruje činjenica da sve veći broj poslodavaca koristi pogodnosti dobrovoljne mirovinske štednje za svoje zaposlenike. Raste i broj dogovorenih suradnji i novih upita poslodavaca koji razmišljaju o takvom obliku štednje za zaposlenike“, rekao je Krešimir Gjenero, istaknuvši da je za razvoj tržišta dobrovoljne mirovinske štednje u budućnosti ključna upravo uloga poslodavaca. „Poslodavci imaju dvostruku ulogu. Uplatama dobrovoljne mirovinske štednje za svoje zaposlenike, ukazuju im na problem budućih mirovina i ujedno ih potiču na zajedničku štednju“, pojasnio je Gjenero.

Uz dva otvorena dobrovoljna mirovinska fonda , AZ Profit i AZ Benefit, Allianz ZB društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima upravlja i s pet zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova; AZ VIP, AZ DALEKOVOD, AZ HKZP, AZ Zagreb te AUTO HRVATSKA, a prošlog tjedna HANFA je odobrila osnivanje i novog fonda AZ ZABA, za Zagrebačku banku i članice grupe.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Politika obrade osobnih podataka

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38