5 božićnih tech poklona zbog kojih će vas prijatelji obožavati

Vrijeme je božićnog darivanja, a ako ste od onih koji ne uživaju u višesatnom (višednevnom?) odabiru idealnog poklona, pripremili smo izbor korisnih i tehnološki naprednih darova koji vam neće isprazniti novčanik. Riječ je o gadgetima, spravicama namijenjenima svakodnevnoj uporabi, koje će vama dragim osobama poboljšati kvalitetu života.

Bluetooth-zvucnik

1. USB punjač za automobil

Pametni telefoni već su godinama mnogo više od uređaja za telefoniranje. Uz njih se orijentiramo, fotografiramo i snimamo videe, prevodimo, slušamo glazbu i gledamo filmove. Nema sumnje, riječ je o nezaobilaznom uređaju koji je tehnološki sve napredniji, a najveća mu je mana što su baterije ne traju vječno. USB punjači ne koštaju puno i ne zauzimaju puno mjesta, a najčešće imaju dva utora, što će posebno cijeniti suvozači.

2. Bluetooth zvučnik za pod tuš

Zahvaljujući napretku tehnologije, više ne moramo biti žrtve glasnih pjevača i pjevačica ispod tuša. Uz vodootporne zvučnike, tuš-pjevači pretvaraju se u tuš-slušatelje, a kućanstvo s takvim zvučnikom doživljava pravu renesansu. No, osim tijekom tuširanja, ovakav će prijenosni zvučnik dobro doći u trenucima opuštanja ili zabave s društvom, bilo to kod kuće ili u vikendici.

3. Wi-fi pametna utičnica

Za nekoliko godina sve strujne utičnice jamačno će biti pametne, pa nije loše da već sada sebi drage osobe pripremite za blisku budućnost. Pametne utičnice uključe se u one postojeće, spoje se na kućnu mrežu te omogućuju daljinsko upravljanje. Recimo, ako imate klima-uređaj i uključite ga u pametnu utičnicu, moći ćete ga uključiti i isključiti u određeni dio dana ili kad god to poželite.

4. Chromecast Audio

Chromecast je Googleov gadget koji omogućuje streamanje videa i inih sadržaja na kućnom televizoru. Chromeast Audio čini isto to, ali na audio uređajima. Ako još niste bacili svoj stari hi-fi uz koji ste proveli adolescentske dane skačući i plačući, vrijeme je da s njega obrišete prašinu i počnete ga ponovno koristiti. Uključite ga na RCA ili 3.5 mm ulaz.

5. Ultrazvučni difuzer

Difuzer je gadget uz pomoć kojega ćete doslovno lakše disati. Riječ je o spravici koja raspršuje tekućinu, najčešće eterična ulja, i tako omogućuje ugodniji boravak u prostoriji. Ultrazvučni difuzer tekućinu raspršuje u obliku maglice, a posebno su atraktivni modeli koji usto koriste LED rasvjetu. Difuzeri su posebno korisni tijekom hladnih dana, kada se prostorije griju, a rijetko prozračuju.

 

Usporedite i odaberite najbrži internet! →