NAGRADNA IGRA: Usporedi osiguranja ili telekom usluge, ugovori na kompare.hr i osvoji Opel Mokku!
Usporedi, kupi i osvoji Opel Mokku!

12 godina usporedivo boljih ponuda na kompare.hr

Ove godine kompare.hr obilježava 12 godina postojanja, a s time i 12 godina usporedivo boljih rezultata i inovacija koje su promijenile način kupovine osiguranja i telekom usluga.

Ovo nije samo proslava naših brojki i postignuća, već i način na koji slavimo uspjeh ljudi koji su omogućili nastanak i razvoj prvog hrvatskog neovisnog komparatora osiguranja i telekom usluga.

Ilustracija za 12 godina kompare.hr usporedivo boljih ponuda

Prije 12 godina, počeli smo u Rijeci

Naša velika postignuća krenula su s malim timom u Rijeci. Imali smo tek nekoliko prodajnih agenata koji su nudili usluge osiguranja na način koji je tada bio potpuno neuobičajen na tržištu.

Od početka smo s klijentima ostvarivali odnose koji znače više od same kupovine. Razmišljali smo o pravim potrebama, uspoređivali što se sve na tržištu nudi, i na kraju došli do najboljeg rješenja za svakog korisnika zasebno.

Sve smo ovo ostvatali zahvaljujući idejama kapetana kompare.hr broda Nikše Tomulića. On je svo znanje koje je skupljao u prijašnjim poslovima prenio je u kompare.hr. No, prepustimo to njegovim riječima:

“Ovakvu vrstu servisa koji korisniku omogućuje usporedbu usluga na tržištu, savjetovanje i podršku tijekom odabira i kupnje koristio sam zapravo u Švicarskoj i toliko me dojmila ta jednostavnost i transparentnost da sam poželio da takvo nešto postoji i kod nas. Kad sam se vratio u Hrvatsku prije 12 godina ta ideja je nastavila rasti sa mnom pa sam odlučio uložiti vlastiti novac, jer kompare.hr na početku nije odmah bio profitabilan. Svidio mi se model naplate od partnera putem provizije i činjenica da servis besplatno pomaže svim korisnicima koji ga koriste, da štedi vrijeme i novac sa svakom uslugom koju netko ugovori preko nas. Vjerovao sam da je to uspješan i pozitivan poslovni model.”

Kompare.hr 12 godina kasnije

Danas brojimo 200 zaposlenih, koji rade u Rijeci i dva novootvorena ureda u Zagrebu i Osijeku.

Tu je našoj priči tek početak jer kompare.hr koristi više od 120.000 zadovoljnih korisnika, koji su putem naše platforme sklopili više od 360.000 ugovora u različitim uslugama. Tu prvenstveno govorimo o auto osiguranju, dopunskom zdravstvenom osiguranju i telekom uslugama, no brojimo i ostale usluge poput kasko osiguranja, dodatnog zdravstvenog i putnog osiguranja.

Komparator kao novi standard

Iako smo prvi u Hrvatskoj, na stranom tržištu komparatori su standard. U Europi i ostatku svijeta, korisnici preferiraju ovakav način kupovine jer nudi transparentan pristup koji uključuje detaljnu usporedbu usluga uz savjetovanje.

Kompare.hr više je nego posrednik, a naši agenti više nego prodavači. O tome govore i iskustva naših korisnika.

Najveći zastupnik osiguranja u Hrvatskoj

Dugogodišnji trud nam je osim širenja donio i nova priznanja. Ove smo godine postali najveći zastupnik za osiguranja u Hrvatskoj s prihodom od 20 milijuna kuna.

Osim novog poslovnog uspjeha, ovim smo postignućem proširili svijest o postojanju komparatora kao platforme na kojoj korisnici mogu uspoređivati usluge i jednostavnije ih ugovoriti. Netom nakon, na tržištu osiguranja proširili smo svoj utjecaj akvizijom DOSI-a i time poboljšali uslugu dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Novi identitet kompare.hr-a

Poboljšanje komunikacije zaokružili smo novim projektom iz kojeg je proizašlo novo lice našeg branda. Osvježili smo ga novim logom i sloganom za još moderniji i inovativniji pristup.

Naš su trud prepoznali i eksperti u komunikacijama. Na Danima komunikacija u Rovinju osvojili smo MIXX nagradu u kategoriji Direct Response and Lead Generation Campaign. Prvi puta smo se pojavili na televiziji, radiju i jumbo plakatima, gdje nas je predstavio Igor Barberić. Pogledajte video!

Otvaranje novih usluga

Jačanjem svoje pozicije na tržištu, krenuli smo i u nove vode s dvije nove usluge.

Kako bismo dokazali da su naše ponude zaista najbolje na tržištu, pokrenuli smo uslugu “Garancija najniže cijene”. Pomoću ove inicijative, svaki korisnik može biti siguran da mu nudimo najpovoljniju cijenu jer garantiramo da ćemo svaku cijenu nižu od naše uskladiti s ponudom.

Uz to, otvorili smo i uslugu “Besplatna pomoć kod prijave štete”. Ovo je bio naš odgovor na situaciju u kojoj su nesreće i elementarne nepogode neizbježne. Svaki korisnik koji je uslugu ugovorio preko kompare.hr servisa, može biti siguran da ćemo biti od pomoći kada god on to zatreba. Naša je pomoć udaljeni samo jedan telefonski poziv!

Ovo je tek početak. Jer sljedeće godine donosimo nove inovacije, od koji je jedna “Osiguranje imovine”.

U svijetu komparatora, kupovina je jednostavna

Pametna kupovina je budućnost, a mi smo tu kako bismo pokazali da kupovina i najkompleksnije usluge može biti jednostavna.

Kompare.hr oduvijek je korisnicima pružao preglede informacije i najbolje ponude na tržištu osiguranja i telekom usluga, a sada svoje usluge širimo. Pronađite sve ponude na jednom mjestu uz podršku našeg tima. Ako već niste, isprobajte kompare.hr za sigurnu i pametniju usporedbu i kupovinu!

Ovim se putem želimo zahvaliti svim našim korisnicima koji su uz nas proteklih 12 godina. Radujemo se zajedničkoj budućnosti!