Zelena vozila opasna za sigurnost pješaka

Britansko istraživanje pokazalo je da imate 40% veće šanse da vam se dogodi saobraćajna nesreća ukoliko se radi o električnom ili hibridnom vozilu. 

Dobrotvorna udruga The Guide Dog objavila je rezultate koji su pokazali da je između 2012. i 2013. godine postotak sudjelovanja električnih automobila u saobraćajkama porastao za 54%.

Najveći ‘problem’ zelenih vozila, ako se može tako reći, je u nečujnosti motora. Vozila alternativnog pogona kreću se tiho, tako da je vjerojatnije da pješak neće opaziti automobil koji se približava.

Iz ovog razloga, proizvođači automobila rade na kreiranju brojnih generatora zvukova koji će smanjiti rizik od nesreće, a većina projekata zasniva se na zvučnicima pričvršćenima na automobil koji će puštati zvuk u pravcu kretanja automobila, kako ne bi uznemiravao ostale ljude u okruženju. 

Prenijeli smo i rezultate testiranja sigurnosti automobila Euro NCAP-a.

Istraživanje nije uzelo u obzir trubljenje i balkansko deranje kroz prozor u prometu. 

Iako većina automobila u Lijepoj našoj ide na crno zlato, svi i dalje trebaju auto osiguranje – najpovoljnije opcije nađite na kompare.hr webshopu.

 

Ugovorite auto osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Politika obrade osobnih podataka Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38