Neosigurano vozilo u sudaru? Doznajte što napraviti

nesigurno-vozilo-u-sudaruSkrivite li prometnu nezgodu vozeći neosigurano motorno vozilo, odgovarate za štetu svojom ukupnom imovinom – bez limita! Zaustavi li vas policija dok upravljate takvim vozilom, kazna je od 5.000 do 20.000 kuna.

 

Osim automobila, možete ostati i bez nekretnina

Kod ugovornih osiguranja, u slučaju štete, potraživanje je limitirano na 12 prosječnih osobnih dohodaka. Vozač neosiguranog vozila odgovara za puni iznos isplaćene odštete, a ona može doseći milijunske iznose.

Iskustva su pokazala kako u takvim slučajevima dužnici najčešće ostaju bez svih pokretnina i nekretnina u svom vlasništvu.

 

Broj neosiguranih vozila je velik

Podaci Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) govore da je broj neosiguranih motornih vozila na hrvatskim cestama prevelik. Najviše je neosiguranih osobnih automobila, a slijede traktori i motocikli.

 

Što kad sudjelujete u prometnoj nezgodi s neosiguranim vozilom?

Ako je vaše vozilo osigurano, ne trebate brinuti.

Prvo: Pozovite policiju kako bi se napravio uviđaj, a nakon toga postupak je gotovo jednak onome kod sudara s osiguranim vozilom. Razlika je u likvidaciji i isplati štete.

Drugo: Prijavite slučaj svojoj osiguravajućoj kući, koja kompletni odštetni zahtjev s izvidom štete i pripadajućim fotografijama dostavlja Hrvatskom uredu za osiguranje.

Garancijski fond koji garantira naplatu štete po neosiguranom vozilu obradit će pristiglu dokumentaciju i isplatiti štetu ako za to postoji osnova.

 

Rješavanje ovakvih predmeta, pod uvjetom da je dostavljena sva potrebna dokumentacija, traje 15, odnosno 30 dana ako se radi o neimovinskim predmetima. Za njih je potrebno dostaviti medicinsku dokumentaciju.

 

Vi plaćate skuplje zbog onih koji nisu osigurani!

Što je veći broj neosiguranih vozila na cestama, veći je i iznos isplaćenih šteta po toj osnovi. To povisuje i iznos premije koju vi izdvajate za svoje osiguranje od automobilske odgovornosti.

 

Kako god okrenuli, vožnja neosiguranog vozila je (pre)skupa vožnja!

Javite nam se, odabrat ćemo najbolju opciju za vas. U nekoliko koraka obnovite policu osiguranja od automobilske odgovornosti i sudjelujte u prometu bezbrižno i sigurno.

 

Ugovori auto osiguranje odmah – online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber