Neosigurano vozilo u sudaru? Doznajte što napraviti

nesigurno-vozilo-u-sudaruSkrivite li prometnu nezgodu vozeći neosigurano motorno vozilo, odgovarate za štetu svojom ukupnom imovinom – bez limita! Zaustavi li vas policija dok upravljate takvim vozilom, kazna je od 5.000 do 20.000 kuna.

 

Osim automobila, možete ostati i bez nekretnina

Kod ugovornih osiguranja, u slučaju štete, potraživanje je limitirano na 12 prosječnih osobnih dohodaka. Vozač neosiguranog vozila odgovara za puni iznos isplaćene odštete, a ona može doseći milijunske iznose.

Iskustva su pokazala kako u takvim slučajevima dužnici najčešće ostaju bez svih pokretnina i nekretnina u svom vlasništvu.

 

Broj neosiguranih vozila je velik

Podaci Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) govore da je broj neosiguranih motornih vozila na hrvatskim cestama prevelik. Najviše je neosiguranih osobnih automobila, a slijede traktori i motocikli.

 

Što kad sudjelujete u prometnoj nezgodi s neosiguranim vozilom?

Ako je vaše vozilo osigurano, ne trebate brinuti.

Prvo: Pozovite policiju kako bi se napravio uviđaj, a nakon toga postupak je gotovo jednak onome kod sudara s osiguranim vozilom. Razlika je u likvidaciji i isplati štete.

Drugo: Prijavite slučaj svojoj osiguravajućoj kući, koja kompletni odštetni zahtjev s izvidom štete i pripadajućim fotografijama dostavlja Hrvatskom uredu za osiguranje.

Garancijski fond koji garantira naplatu štete po neosiguranom vozilu obradit će pristiglu dokumentaciju i isplatiti štetu ako za to postoji osnova.

 

Rješavanje ovakvih predmeta, pod uvjetom da je dostavljena sva potrebna dokumentacija, traje 15, odnosno 30 dana ako se radi o neimovinskim predmetima. Za njih je potrebno dostaviti medicinsku dokumentaciju.

 

Vi plaćate skuplje zbog onih koji nisu osigurani!

Što je veći broj neosiguranih vozila na cestama, veći je i iznos isplaćenih šteta po toj osnovi. To povisuje i iznos premije koju vi izdvajate za svoje osiguranje od automobilske odgovornosti.

 

Kako god okrenuli, vožnja neosiguranog vozila je (pre)skupa vožnja!

Javite nam se, odabrat ćemo najbolju opciju za vas. U nekoliko koraka obnovite policu osiguranja od automobilske odgovornosti i sudjelujte u prometu bezbrižno i sigurno.

 

Ugovori auto osiguranje odmah – online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber