Znate li u kojem se mjesecu u godini u RH registrira najviše automobila?

Ako ste se ikada pitali koji je to mjesec u kojemu najviše volimo kupovati automobile, odgovor je – srpanj. Ljetni mjesec koji je, barem prošle godine u Hrvatskoj, bio mjesec u kojemu je zabilježeno najviše tehničkih pregleda, a samim tim i postupaka registracije.

Kompare Blog Tehnicki u srpnju

U srpnju 210.699 tehničkih pregleda

Prema podacima Centra za vozila Hrvatske, naime, u samo srpnju 2018. godine, u svim tehničkim stanicama diljem Lijepe naše, obavljeno je 210.699 redovnih i izvanrednih tehničkih pregleda, što je doista respektabilna brojka.

S više od 10 posto obavljenih pregleda na godišnjoj razini, srpanj ujedno predstavlja i mjesec u kojemu ćete najdulje čekati na tehnički pregled.

Ne volite čekati? Na registraciju zimi!

Ako spadate u red onih koji vrlo teško podnose redove, najpametnije vam je automobil registrirati u periodu od studenog do veljače, kada Stanice za tehnički pregled bilježe i do petinu manji promet u odnosu za ostatak godine. Što nije nimalo nelogično, s obzirom na to da je manja vjerojatnost da će se tijekom tih hladnih mjeseci registrirati vozila koja  se koriste tijekom zime, poput motocikala, ali i traktora.

Lijepo vrijeme i kvartalni rezultati

No, vratimo se „misterioznom” srpnju. Kao osnovne razloge za poveći broj registracija, stručnjaci spominju lijepo vrijeme, laganiji poslovni tempo, skorašnju sezonu godišnjih odmora, ali i kvartalne rezultate prodavatelja automobila.

Ako niste u građevinskom ili turističkom sektoru, sva je prigoda da vam je radni tempo u srpnju ipak lakši nego prethodnih mjeseci u godini, i to ne samo ako radite u školi.

Kupnja prije godišnjeg odmora

Ako već nabavljate automobil, u interesu vam je završiti kupnju prije godišnjeg odmora na koji u najvećem broju najčešće krećemo početkom kolovoza. Osim ljetnog, većina nas uživa i u zimskom godišnjem odmoru, ali to je doba godine kada vlada božićna groznica. Usto, tijekom velikih hladnoća, a posebice poledice, auto-saloni nam nisu pri vrhu prioriteta.

Neodoljive promotivne akcije

S druge strane, auto-kuće uspješnost prodaje najčešće mjere na polugodišnjoj, odnosno tromjesečnoj razini. A to obično dovodi do raznih promocija koje ciljaju upravo na kraj lipnja, kada ujedno završava prvo polugodište. Akcijske ponude vama će pomoći da donesete konačnu odluku o odabiru automobila, a trgovcu da ispuni kvartalne ciljeve prodaje.

Sljedeća sezona možda donese neke nove trendove i možda neki novi mjesec u godini srpnju preuzme krunu najuspješnijeg u godini, a stručnjaci će nam sigurno tada ponuditi nove argumente. U svakom slučaju, želimo vam da vas limeni ljubimac što duže i bolje služi, bez obzira u kojem ga mjesecu kupili.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber