Znate li u kojem se mjesecu u godini u RH registrira najviše automobila?

Ako ste se ikada pitali koji je to mjesec u kojemu najviše volimo kupovati automobile, odgovor je – srpanj. Ljetni mjesec koji je, barem prošle godine u Hrvatskoj, bio mjesec u kojemu je zabilježeno najviše tehničkih pregleda, a samim tim i postupaka registracije.

Kompare Blog Tehnicki u srpnju

U srpnju 210.699 tehničkih pregleda

Prema podacima Centra za vozila Hrvatske, naime, u samo srpnju 2018. godine, u svim tehničkim stanicama diljem Lijepe naše, obavljeno je 210.699 redovnih i izvanrednih tehničkih pregleda, što je doista respektabilna brojka.

S više od 10 posto obavljenih pregleda na godišnjoj razini, srpanj ujedno predstavlja i mjesec u kojemu ćete najdulje čekati na tehnički pregled.

Ne volite čekati? Na registraciju zimi!

Ako spadate u red onih koji vrlo teško podnose redove, najpametnije vam je automobil registrirati u periodu od studenog do veljače, kada Stanice za tehnički pregled bilježe i do petinu manji promet u odnosu za ostatak godine. Što nije nimalo nelogično, s obzirom na to da je manja vjerojatnost da će se tijekom tih hladnih mjeseci registrirati vozila koja  se koriste tijekom zime, poput motocikala, ali i traktora.

Lijepo vrijeme i kvartalni rezultati

No, vratimo se „misterioznom” srpnju. Kao osnovne razloge za poveći broj registracija, stručnjaci spominju lijepo vrijeme, laganiji poslovni tempo, skorašnju sezonu godišnjih odmora, ali i kvartalne rezultate prodavatelja automobila.

Ako niste u građevinskom ili turističkom sektoru, sva je prigoda da vam je radni tempo u srpnju ipak lakši nego prethodnih mjeseci u godini, i to ne samo ako radite u školi.

Kupnja prije godišnjeg odmora

Ako već nabavljate automobil, u interesu vam je završiti kupnju prije godišnjeg odmora na koji u najvećem broju najčešće krećemo početkom kolovoza. Osim ljetnog, većina nas uživa i u zimskom godišnjem odmoru, ali to je doba godine kada vlada božićna groznica. Usto, tijekom velikih hladnoća, a posebice poledice, auto-saloni nam nisu pri vrhu prioriteta.

Neodoljive promotivne akcije

S druge strane, auto-kuće uspješnost prodaje najčešće mjere na polugodišnjoj, odnosno tromjesečnoj razini. A to obično dovodi do raznih promocija koje ciljaju upravo na kraj lipnja, kada ujedno završava prvo polugodište. Akcijske ponude vama će pomoći da donesete konačnu odluku o odabiru automobila, a trgovcu da ispuni kvartalne ciljeve prodaje.

Sljedeća sezona možda donese neke nove trendove i možda neki novi mjesec u godini srpnju preuzme krunu najuspješnijeg u godini, a stručnjaci će nam sigurno tada ponuditi nove argumente. U svakom slučaju, želimo vam da vas limeni ljubimac što duže i bolje služi, bez obzira u kojem ga mjesecu kupili.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber