SRETNA NOVA 2018.! Jednostavnije do rabljenog vozila uz niža davanja

Kada bi se radila anketa o tome je li u Hrvatskoj jednostavnije prenijeti vlasništvo nad rabljenim vozilom ili postati doktor nuklearne fizike, postotak odgovora vjerojatno bi bio podjednak.

kasko-osiguranje-automobili

Naravno, nije nam namjera omalovažavati rad cijenjenih stručnjaka, nego istaknuti apsurdnost sadašnje dozlaboga komplicirane procedure koja uključuje najmanje četiri koraka i tri različite lokacije. Srećom, apsurdne birokratiziranosti postali su svjesni u sâmoj Vladi RH. Tako su s današnje sjednice u hitnu saborsku proceduru poslali zakonske izmjene koje će uvelike olakšati, a i pojeftiniti čitav postupak i to već od početka iduće godine.

Kako je sada?

1. Kupoprodajni ugovor morate ovjeriti kod javnog bilježnika

2.  S njime morate u Poreznu upravu gdje će vam razrezati 5 posto poreza

3.  Taj porez morat ćete platiti

4.  Na policiji ćete završiti postupak prijenosa vlasništva

Kako će biti ubuduće?

Vjerovali ili ne, ubuduće ćemo sve te poslove moći obaviti samo na jednom mjestu. A tek je 21. stoljeće! ? Sve što je potrebno moći ćete obaviti u tijelu nadležnom za registraciju vozila, a to će od sljedeće godine biti i stanice za tehnički pregled vozila!

Pristojbe zamjenjuju porez

Svakako vrijedi napomenuti i da se poseban porez na motorna vozila zamjenjuje upravnom pristojbom koja će se obračunavati na temelju godine proizvodnje i snage motora. Bit će podijeljena u 12 kategorija, no iznosi će se znati tek nakon što Vlada donese posebnu uredbu o njihovoj visini.

Ipak, pristojba bi trebala biti manja od poreza. Prema podacima Ministarstva financija, 2016. godine prikupljeno je 193,78 milijuna kuna posebnog poreza na promet rabljenim vozilima. U proračunu za 2018. godinu predviđa se da će od spomenute pristojbe prikupiti nešto manje od stotinu milijuna kuna, dakle upola manje.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
kompare.hr stranica zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možete pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber