SRETNA NOVA 2018.! Jednostavnije do rabljenog vozila uz niža davanja

Kada bi se radila anketa o tome je li u Hrvatskoj jednostavnije prenijeti vlasništvo nad rabljenim vozilom ili postati doktor nuklearne fizike, postotak odgovora vjerojatno bi bio podjednak.

kasko-osiguranje-automobili

Naravno, nije nam namjera omalovažavati rad cijenjenih stručnjaka, nego istaknuti apsurdnost sadašnje dozlaboga komplicirane procedure koja uključuje najmanje četiri koraka i tri različite lokacije. Srećom, apsurdne birokratiziranosti postali su svjesni u sâmoj Vladi RH. Tako su s današnje sjednice u hitnu saborsku proceduru poslali zakonske izmjene koje će uvelike olakšati, a i pojeftiniti čitav postupak i to već od početka iduće godine.

Kako je sada?

1. Kupoprodajni ugovor morate ovjeriti kod javnog bilježnika

2.  S njime morate u Poreznu upravu gdje će vam razrezati 5 posto poreza

3.  Taj porez morat ćete platiti

4.  Na policiji ćete završiti postupak prijenosa vlasništva

Kako će biti ubuduće?

Vjerovali ili ne, ubuduće ćemo sve te poslove moći obaviti samo na jednom mjestu. A tek je 21. stoljeće! ? Sve što je potrebno moći ćete obaviti u tijelu nadležnom za registraciju vozila, a to će od sljedeće godine biti i stanice za tehnički pregled vozila!

Pristojbe zamjenjuju porez

Svakako vrijedi napomenuti i da se poseban porez na motorna vozila zamjenjuje upravnom pristojbom koja će se obračunavati na temelju godine proizvodnje i snage motora. Bit će podijeljena u 12 kategorija, no iznosi će se znati tek nakon što Vlada donese posebnu uredbu o njihovoj visini.

Ipak, pristojba bi trebala biti manja od poreza. Prema podacima Ministarstva financija, 2016. godine prikupljeno je 193,78 milijuna kuna posebnog poreza na promet rabljenim vozilima. U proračunu za 2018. godinu predviđa se da će od spomenute pristojbe prikupiti nešto manje od stotinu milijuna kuna, dakle upola manje.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber