Sigurnost na cestama

U svijetu u kojemu je jurnjava u petoj brzini standardni obrazac u svakom smislu – u životu i na cesti, usporavanje je rijetko prihvatljiva opcija. Ipak, ponekad bi doista trebali usporiti, ne samo radi sebe i vlastite dobrobiti – već i radi drugih, posebice onih najranjivijih i njihove sigurnosti.

Na to nas podsjeća i manifestacija Globalni tjedan sigurnosti cestovnog prometa koja se, u organizaciji Ujedinjenih naroda i Svjetske zdravstvene organizacije, održava posljednjih nekoliko godina. Važan dio inicijative je i medijska kampanja „#CommitToAct“ – „Ulice za život“ kojom se organizatori zalažu za implementaciju ograničenja brzine od 30 km/h u naseljenim područjima i za stvaranje lokalne podrške ovakvim mjerama. Ulice s ograničenjem brzine od 30 km/h spašavaju živote i štite sve sudionike koji ih koriste, a posebice pješake, bicikliste, djecu i starije osobe te osobe s poteškoćama. Ulice s ograničenjem brzine od 30 km/h pomažu u smanjenju broja smrti zbog nesreća i potiču tjelesnu aktivnost – na ulicama koje su sigurne, ljudi više šeću i više bicikliraju.

Neka ovakve inicijative budu prilika i poticaj za preuzimanje odgovornosti o politikama na nacionalnoj i lokalnoj razini kako bi se postigla ograničenja brzine od 30 km/h u urbanim područjima.

“Ulice za život” slogan je odabran za Globalni tjedan sigurnosti prometa, a simbolizira zahtjeve za ograničenje brzine od 30 km/h u gradovima, naseljenim mjestima i selima širom svijeta. Inicijativa #Ulice za život poziva donositelje odluka na zagovaranje ulica s ograničenjem brzine od 30km/h u naseljenim područjima, a posebice u naseljima u kojima su vrtići, škole, starački domovi, trgovine.

Prometne nezgode

Nažalost, prometne nesreće u Hrvatskoj i dalje predstavljaju jedan od značajnih javnozdravstvenih problema. Vodeći su uzrok smrti od ozljeda u dječjoj i mlađoj odrasloj dobi. Iako se u Hrvatskoj  posljednjih godina bilježi trend pada smrtnosti od prometnih nesreća i dalje je potreban sustavan rad na povećanju sigurnosti u prometu. Međunarodne organizacije pozivaju nas na novi način razmišljanja u kojem dizajn ulica čini ulice sigurnima, dostupnima, ugodnima, inkluzivnima. Ceste koje ne dovode u opasnost već spajaju ljude i promet.

Želite li stići na odredište sigurno – usporite! A želite li uštedjeti vrijeme u odabiru osiguranja, interneta ili telefona – obratite se kompareovcima!

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber