Početkom jeseni novi poticaji za ‘zelene’

23. rujna kreće nova runda poticaja za kupnju električnih i hibridnih vozila s odobrenih 7,5 milijuna kuna za kupovinu električnih i hibridnih vozila. U protekloj rundi poticaja došlo je do velikog interesa građana pa su u Ministarstvu zaštite okoliša i energetske učinkovitosti odlučili ponoviti ovakve poticaje. 

U prethodne dvije runde gotovo 34 milijuna kuna potrošeno je na 946 zelenih automobila. Povodom nadolazećeg Europskog tjedna mobilnosti, ministar Zmajlović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost su u Jastrebarskom najavili novi javni poziv za poticaje kupovine zelenih vozila.

Projekt se odvija u skladu s Trećim Nacionalnim akcijskim planom energetske učinkovitosti RH za razdoblje od 2014. do 2016. i u skladu s ciljevima Europske unije za smanjenje stakleničkih plinova. Upravo nam prometni sektor pridonosi s 25% onečišćenju emisijama stakleničkih plinova, od čega više od 70% cestovni promet, zbog čega su nam iznimno bitne ovakve mjere kojima utječemo na poboljšanje kvalitete zraka.

Na prvom javnom pozivu je s 15,5 milijuna kuna kupljeno 440 električnih i hibridnih vozila, a na prošlom javnom pozivu kupljeno je 506 zelenih vozila s 18,5 milijuna kuna. Ovaj javni poziv trajat će dok se ne iskoriste sredstva.

Tko sve može dobiti i koliko poticaja?

Iznos poticaja može doći do 40% vrijednosti vozila, odnosno do najviše 70.000 kuna za kupnju električnih, i 50.000 kuna za hibridna plug-in vozila, te do 30.000 kuna za hibride. Ove godine se sufinancira i kupnja električnih skutera, motocikla i četverocikala za koje se mogu dobiti poticaji od 7.500 do 30.000 kuna, dok tvrtke mogu dobiti do 700.000 kuna.

Pogledajte kako izgledaju rezultati prošle runde OVDJE.

Već ste nabavili auto? Osigurajte ga najpovoljnije na kompare.hr webshopu.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber