Izbjegnite sudske zavrzlame uz osiguranje protiv sudara s divljači

Ako vam se ikad dogodila prometna nesreća u kojoj ste oštetili vozilo zbog naleta vepra ili srne, vjerojatno ste se upoznali s bespućima hrvatskog pravosuđa.

kompare_sudar_divljac

Nejasna odgovornost

Zahvaljujući nedovoljno preciznom zakonu i nizu okolnosti, odgovornost za takvu nesreću može biti na mnogima. Na vama, lovačkom društvu ili na poduzeću, odnosno ustanovi zaduženoj za prometnicu na kojoj se prometna nesreća dogodila. To mogu biti Hrvatske ceste, ali i Županijska uprava za ceste, odnosno koncesionar gradskih cesta.

Utvrđena krivnja ne znači isplatu

Čak i ako se uspije dokazati da krivnja nije na vama, nego na, primjerice, lovačkom društvu, to ujedno ne znači i da ćete se uspjeti naplatiti. Iako je lovstvo sport za bogataše, lovačka društva ne grcaju u novcu, a sva je prilika da ćete ih na isplatu morati natjerati putem privatne tužbe.

Pravosudni vrtlog

A, jednom kada uđete u vrtlog hrvatskog pravosuđa, osim gubljenja vremena na parnice i čekanje presude, suočit ćete se i s nepostojanjem sudske prakse, što znači da različiti sudovi za iste sporove mogu donijeti različite presude.

Prometni znak za oslobađanje od odgovornosti

Što se tiče cestara, oni se od vlastite odgovornosti mogu izvući s jednostavnim prometnim znakom opasnosti „Životinje na cesti”. S obzirom na to da takvih znakova ima gotovo jednako koliko i stabala u šumi, gotovo da i ne postoji mogućnost da se „izvučete”.

Je li bilo dovoljno sporo?

Ako je mjesto nesreće bilo osiguranom prometnim znakom, vlastitu odgovornost morat ćete dokazivati na sudu. Nakon znaka „Životinje na cesti”, podsjetimo, morate voziti sporije. Jeste li dovoljno usporili brzinu ili ne, utvrđuje vještak. Srećom, postoji jedno vrlo elegantno rješenje, a to je polica osiguranja od sudara s divljači. Cijene počinju već s 247 kuna, a limit na iznos koji će vam biti isplaćen ne postoji. Jedini preduvjet isplate štete je postojanje policijskog zapisnika.

Kliknite i ugovorite osiguranje od sudara divljači odmah! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber