Koliko je siguran vaš auto?

Naveli smo 5 najsigurnijih auta po testiranjima u zadnjih 5 godina. Euro NCAP provodi testiranja sigurnosti vozila već niz godina, a mjeri se nekoliko faktora prilikom ocjenjivanja svakog odabranog vozila. Kreirali su sustav ocjenjivanja s 5 zvjezdica kako bi pomogli potrošačima, njihovim obiteljima i poslovnim subjektima u usporedbi vozila te u identificiranju najsigurnijeg izbora za njihove potrebe. Testni poligoni nalaze se u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Nizozemskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

koliko-je-vas-auto-siguran

Broj zvjezdica ukazuje na performans vozila u testiranju, ali je isto tako pod utjecajem proizvođačevog izbora sigurnosne opreme među ponuđenim na tržištu.

Ovo testiranje nije uvjet za proizvođače vozila te sva nova vozila ne moraju zakonski proći ovaj test. Automobil koji prolazi uz minimum legalnih uvjeta ne bi na ovom testu dobio niti jednu zvjezdicu što znači da oni automobili koji nemaju svih 5 zvjezdica nisu nužno nesigurni, već samo postoji konkurent koji je bolje ocijenjen u ovoj kategoriji.

Svaki od navedenih vozila u tablicama ima 5 zvjezdica koje znače općenito dobar performans za vrijeme zaštite od sudara te dobru opremljenost sa sigurnosnim tehnologijama za izbjegavanja sudara.

                       Najpovoljnije auto osiguranje ugovorite na kompare.hr.

Što se konkretno mjerilo?

Ukupna procjena ukazuje na ukupnu ocjenu testiranog vozila.

Sigurnost odraslog putnika mjeri se bodovima kroz frontalni sudar, bočni udar te testove povrede kičme zbog naglog trzaja glave. Testiraju se razne situacije poput sudara s određenom barijerom čija duljina i visina variraju na određenim mjestima, kroz jednolično široku tvrdu/tešku barijeru, bočna mobilna barijera, bočni sudar u stup, trzajni testovi te AEB (automatska funkcija kočenja, funkcija upozoravanja na sudar).

Zaštita djeteta u autu pokriva 3 aspekta: zaštita koju nudi dječji sigurnosni sustav u testovima frontalnih i bočnih sudara, mogućnost vozila da primi dječje naslone različitih veličina i dizajna te dostupnost odredbi za siguran transport djece u autu. Više od 1.000 djece pogine u prometnim nesrećama na europskim cestama svake godine, dok je skoro polovica putovala u motornim vozilima.

Koliko je automobil siguran gleda se i prema ocjeni zaštite pješaka, odnosno prema testovima na najbitnijim dijelovima strukture vozila kao što su hauba i vjetrobran, prednji dio poklopca motora i branik. Ovim testiranjima determinira se potencijalni rizik za ozljede pješakovoj glavi, zdjelici te gornjem i donjem dijelu nogu pješaka.

Sigurnosne tehnologije odnose se na elektronsku kontrolu stabilnosti, podsjetnike za nošenje pojasa, pomoć s ograničenjima brzine, AEB Interurban.

Najpovoljnije auto osiguranje ugovorite na kompare.hr.

Tako su 5 najsigurnijih 2011. godine navedeni u tablici ispod:

Koliko je siguran vaš auto?

Najpovoljnije auto osiguranje ugovorite na kompare.hr.

2012. lista je izgledala ovako:

Koliko je siguran vaš auto?

Najpovoljnije auto osiguranje ugovorite na kompare.hr.

Lista najsigurnijih 5 u 2013. godini:

Koliko je siguran vaš auto?

Najpovoljnije auto osiguranje ugovorite na kompare.hr.

2014. najsigurniji auti bili su:

Koliko je siguran vaš auto?

Najpovoljnije auto osiguranje ugovorite na kompare.hr.

[bctt tweet=”2015. najsigurniji model i marka auta bio je Audi A4! #EuroNCAP #sigurnost”]

Zadnje testiranje Euro NCAP-a za 2015. godinu donijelo je sljedeće rezultate:

Koliko je siguran vaš auto?

Najpovoljnije auto osiguranje ugovorite na kompare.hr.

 

Ugovorite auto osiguranje online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber