Kasnite na tehnički pregled? Evo što napraviti

Osiguranje auta i tehnički pregled nisu vezani, ali je svima najjednostavnija opcija da su ti datumi ipak usklađeni. U 99% slučajeva to i je tako. No, što kada vam registracija ističe u petak, a vi ne stignete obaviti tehnički pregled?

Primjerice, 03.06. vam ističe registracija na automobilu. Koji je rok za tehnički pregled te ima li veze ako uplatite osiguranje prije tehničkog?

Već 04.06. ste u prekršaju što se tiče isteka registracije i možete dobiti kaznu. Ako auto uz to nije i osiguran, kazna je puno veća. Tehnički pregled i osiguranje vrijedit će vam kroz cijeli 6 mjesec, ali ne vrijedi i registracija jer se ona veže na prometnu dozvolu. Obavezno automobilsko osiguranje možete ugovoriti i mjesec dana ranije, jer vam ono počinje vrijediti tek kad staro istekne.

Mi ćemo vas na vrijeme podsjetiti o isteku registracije

Tehnički pregled vozila obavlja se jednom godišnje, a teoretski dan isteka može biti baš petak. Ne stignete li ga obaviti nekoliko dana prije, što je također opcija, većina stanica za tehnički pregled radi i subotom. Ako i tada ne stignete i morate čekati ponedjeljak, u tom periodu nemojte voziti! U slučaju da vas policija zaustavi, dobit ćete opomenu ili kaznu, a u slučaju prometne nesreće kaznu od 50.000 kn. Pisali smo već o tome koliko je vožnja neosiguranim vozilom skupa, jer odgovarate za štetu svojom ukupnom imovinom – bez limita!

Naši će vas savjetnici podsjetiti na vrijeme, te vam ujedno ponuditi najpovoljniju opciju osiguranja kako biste izbjegli nepotrebne troškove zbog kašnjenja.

Ugovorite obvezno automobilsko osiguranje na vrijeme

Možda vam se čini kao najjednostavnija opcija, ali nije najbolje policu obveznog automobilskog osiguranja kupiti u stanici za tehnički pregled. Zašto? Jer tada imate opciju birati između maksimalno dva do tri osiguratelja koji tamo imaju prodajno mjesto. Može vam se čak dogoditi da ne možete birati, jer neke stanice za tehnički imaju samo jednog osiguravatelja, a cijene su mnogo više.

Nemojte plaćati više nego što je potrebno

Svaka osiguravajuća kuća tvrdi da vam daje najpovoljniju cijenu osiguranja. No kako znati koja nudi najbolju vrijednost za novac? Mi to radimo za vas. Usporedite ponude 7 auto osiguravajućih kuća u trenu, kupite online i printajte kod kuće. Platiti možete do 12 rata bez kamata.

Javite nam se, naši savjetnici će vam pomoći odabrati ponudu!

Kliknite i usporedite cijene auto osiguranja →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber