Vježbanje s mobitelom: svi razlozi za i protiv

Može li vam vježbanje s mobitelom pomoći da brže dođete u formu ili ćete zbog mobitela završiti u gipsu, ovisi o načinu na koji ga koristite.

vjezbanje s mobitelom

Mobitel je spravica od koje se nakratko rastajete samo dok spavate, iako ga i tada mnogi vole imati nadohvat ruke. Služi vam i za posao i za zabavu, a uz vas je često i dok vježbate. Koliko je to dobro rješenje?

Stalno zurenje u mobitel nije dobro

Mobitel vas vrlo lako može dekoncentrirati u određenim situacijama što može imati poprilično kobne posljedice.

Jeste li ikada primijetili nekoga tko se toliko zagledao u mobitel da je na semaforu prešao preko crvenog svjetla? Iako je na prvu riječ o smiješnoj situaciji, ona može imati i tragičan završetak.

Vježbanje s mobitelom šteti balansu

Kada čujemo da smo dobili novu poruku, instinktivno reagiramo u želji da je što prije pročitamo. Ako to radimo u hodu, možemo upasti u probleme.

Usto, nedavna istraživanja pokazala su da nam mobiteli narušavaju balans za čak 45 posto. Ako, dakle, trčite ili hodate na traci ili vozite bicikl, gledanje mobitela strogo je zabranjeno.

Vježbanje s mobitelom nije najkvalitetnije

Dodatno, postoje i istraživanja koja kažu da osobe koje šalju poruke tijekom vježbanja u 50 posto slučajeva ne vježbaju punim intenzitetom. Ne možemo kvalitetno vježbati ako su nam misli negdje drugdje.

Jednaka pravila za poruke vrijede i za telefonske ili video pozive. Jeste li ikad pokušali trčati na traci i razgovarati na mobitel? Ako niste, ni nemojte. Ako jeste, znamo da više nećete.

Zaključak je sljedeći. Iako u svakom od nas čuči poriv da automatski pročitamo svaku obavijest koju nam mobitel dojavi, to ne smijemo raditi kada vježbamo. Štoviše, trebamo se izvježbati da se ne javljamo odmah.

Glazba i vježbanje? Idealan spoj

Još od pojave walkmana skloni smo slušati glazbu dok vježbamo. Kada pustite, recimo, The Eye of the Tiger i trčite do najbližih stepenica, sigurno se osjećate da i najljućeg protivnika možete pobijediti u prve tri runde.

Iz tog razloga, nemoguće je zamisliti bilo kakav ozbiljniji fizički napor bez mobitela, a kamoli vježbanje.

Idealne su bežične slušalice

Kada birate slušalice za vježbanje, obratite pažnju na bežične. Kablovi koji slušalice spajaju s mobitelom mogu vam ograničiti pokrete i zato su nezgodni. Ako pak uzimate bežične slušalice, bitno je i trajanje baterije. Za intenzivno vježbanje od pola sata svaki model će vam biti izvrstan. Međutim, ako se bavite planinarenjem, trebat će vam one slušalice koje mogu izdržati više sati.

Bitan detalj je i način na koji se mijenjaju pjesme. Te komande moraju biti dostupne na samim slušalicama kako ne biste morali kopati po džepovima.

Mape mogu biti korisne

Obožavate li pješačiti, trčati ili voziti bicikl, mape na mobitelu mogu vam biti od iznimne pomoći. Uz Google Maps i aplikacije poput Strave, pravi je gušt uputiti se u nepoznato i diviti se novim krajolicima.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber