Ugovor za struju

Ulazak novih opskrbljivača struje na tržište probudio je velik interes javnosti. Mediji se pune člancima o mogućnostima uštede, a na forumima se raspravlja o isplativnosti promjene opskrbljivača.

U kompare.hr svakodnevno dobivamo pitanja vezana uz obveze koje proizlaze iz ugovora za opskrbu strujom. Upravo zato smo napravili kratak savjetnik.

Prije potpisivanja ugovora

Savjetujemo vam da se prije potpisivanja ugovora :

  • Upoznate sa cijenama usluge. Neki opskrbljivači nude fiksnu cijenu tijekom cijelog ugovornog razdoblja, dok drugi ravnaju cijene prema cijeni dominantnog opskrbljivača. Informirajte se o načinu formiranja cijena. Ako neki opskrbljivač trenutno ima konkurentne cijene, ne mora značiti da će tako biti za godinu dana
  • Raspitate se o uvjetima ponude i obvezama koje proizlaze iz ugovora
  • Informirate o trajanju  ugovora i raskidu. Morate znati na koji period potpisujete ugovor i što se događa u slučaju raskida
  • Informirate se što se događa nakon isteka ugovora. Istek ugovora nije kraj suradnje sa opskrbljivačem. Upravo zato morate znati što se događa i nakon isteka ugovora.
  • Pročitate uvjete korištenja. Malo tko od nas voli čitati uvjete korištenja i boriti se sa pravnom terminologijom, ali dobro je potruditi se i pročitati ih. Možda sadrže nešto što vam ne odgovara.
  • Za sve nejasnoće pitajte službu za korisnike. Telefonski razgovor sa agentom će vam brzo dati odgovore na sva pitanja.

U slučaju raskida ugovora:

Ugovor možete raskinuti bez naknade u dva slučaja i to:

  • u roku sedam radnih dana od sklapanja ugovora bez navođenja razloga ili
  • u roku 15 dana ako niste zadovoljni promjenom uvjeta i cijene. U tom slučaju dostavljate opskrbljivaču pisanu obavijest o raskidu ugovora.

U ostalim slučajevima, ukoliko raskidate ugovor obvezni ste platiti opskrbljivaču naknadu za raskid ugovora. Naknada za raskid ugovora je iznos u kojem su uračunati svi popusti koji su vam dodijeljeni tijekom korištenja usluge uvećani za troškove raskida ugovora.

Što nakon isteka ugovora:

Nakon isteka ugovora, ugovor se automatski produljuje. Ako ne želite produljiti ugovor, pismenim putem obavijestite opskrbljivača mjeseca dana prije isteka.

Zaključno, bilo da je riječ o ugovorima za struju ili bilo koju drugu uslugu važno je odgovorno pristupiti njihovom potpisivanju. Dobro informiranje će vas zaštititi od eventualnih dodatnih troškova i rasprava sa operaterima.

 

Usporedi cijene opskrbljivača i štedi! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber