Ugovor za struju

Ulazak novih opskrbljivača struje na tržište probudio je velik interes javnosti. Mediji se pune člancima o mogućnostima uštede, a na forumima se raspravlja o isplativnosti promjene opskrbljivača.

U kompare.hr svakodnevno dobivamo pitanja vezana uz obveze koje proizlaze iz ugovora za opskrbu strujom. Upravo zato smo napravili kratak savjetnik.

Prije potpisivanja ugovora

Savjetujemo vam da se prije potpisivanja ugovora :

  • Upoznate sa cijenama usluge. Neki opskrbljivači nude fiksnu cijenu tijekom cijelog ugovornog razdoblja, dok drugi ravnaju cijene prema cijeni dominantnog opskrbljivača. Informirajte se o načinu formiranja cijena. Ako neki opskrbljivač trenutno ima konkurentne cijene, ne mora značiti da će tako biti za godinu dana
  • Raspitate se o uvjetima ponude i obvezama koje proizlaze iz ugovora
  • Informirate o trajanju  ugovora i raskidu. Morate znati na koji period potpisujete ugovor i što se događa u slučaju raskida
  • Informirate se što se događa nakon isteka ugovora. Istek ugovora nije kraj suradnje sa opskrbljivačem. Upravo zato morate znati što se događa i nakon isteka ugovora.
  • Pročitate uvjete korištenja. Malo tko od nas voli čitati uvjete korištenja i boriti se sa pravnom terminologijom, ali dobro je potruditi se i pročitati ih. Možda sadrže nešto što vam ne odgovara.
  • Za sve nejasnoće pitajte službu za korisnike. Telefonski razgovor sa agentom će vam brzo dati odgovore na sva pitanja.

U slučaju raskida ugovora:

Ugovor možete raskinuti bez naknade u dva slučaja i to:

  • u roku sedam radnih dana od sklapanja ugovora bez navođenja razloga ili
  • u roku 15 dana ako niste zadovoljni promjenom uvjeta i cijene. U tom slučaju dostavljate opskrbljivaču pisanu obavijest o raskidu ugovora.

U ostalim slučajevima, ukoliko raskidate ugovor obvezni ste platiti opskrbljivaču naknadu za raskid ugovora. Naknada za raskid ugovora je iznos u kojem su uračunati svi popusti koji su vam dodijeljeni tijekom korištenja usluge uvećani za troškove raskida ugovora.

Što nakon isteka ugovora:

Nakon isteka ugovora, ugovor se automatski produljuje. Ako ne želite produljiti ugovor, pismenim putem obavijestite opskrbljivača mjeseca dana prije isteka.

Zaključno, bilo da je riječ o ugovorima za struju ili bilo koju drugu uslugu važno je odgovorno pristupiti njihovom potpisivanju. Dobro informiranje će vas zaštititi od eventualnih dodatnih troškova i rasprava sa operaterima.

 

Usporedi cijene opskrbljivača i štedi! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber