fbpx

Top 10 obiteljskih automobila 2015.

Volkswagen Passat GTE Saloon

Novi Passat jedan je od najinovativnijih obiteljskih auta. To je ujedno i prvi Passat s plug-in hibridnim sustavom, s minimalnim emisijama CO2 (44g/km). Sportski aspekt nije zaboravljen, jer Volkswagen s GTE verzijom juri kao pravi atletičar. Auto je izuzetno dobro izgrađen, a sjedala su vrlo udobna. Ni prostora ne manjka pa tako osoba ima dovoljno mjesta za noge i glavu, a bunker je ogroman. Ima autonomiju od oko 50 kilometara s električnom baterijom i to pri kontinuiranoj vožnji od oko 130 km/h. Izlazak na tržište očekuje se krajem listopada, a osnovni paket opreme koštat će 342.560,00 kuna (oko 45.000 eura).

Jaguar XE

Ovaj Jaguar dolazi ispunjen tehnologijom, izuzetno efikasnim motorom i vrlo naglašenom estetikom. Unutrašnjost pokrivaju drvo, koža i brušeni aluminij, čime je XE izjednačen s drugim luksuznijim obiteljskim autima. Mjesta za vozača i suvozača ima dovoljno, a osobe na stražnjem sjedištu ne trebaju brinuti za prostor za noge, što je inače karakteristika njemačkih konkurenata. Također, 455-litreni prtljažnik može zaprimiti velike obiteljske kofere. Jaguar je postigao nevjerojatnu ravnotežu između komfora u vožnji i zadržavanja svoje osobnosti. Tamo gdje BMW serija 3 drži u fokusu dinamičnost i gdje Mercedes-Benz C klasa preferira luksuz, XE postiže oboje. Emisije CO2 su nešto više od Passata, 99g/km za osnovni model auta što se može svidjeti službenim vozačima poduzeća. Cijena osnovnog paketa kreće od 280.172,00 kuna (oko 37.000 eura).

Seat Alhambra

Seatova nova Alhambra ima mnoge karakteristike: dinamičnost, visoka kvaliteta i fleksibilnost. Može biti opremljena s čak 3 reda sjedala i mjestom za do 7 putnika. Sva sjedala u drugom redu mogu biti opremljena s integriranim dječjim sjedalima. Pametne police za spremanje drže stvari urednima. Svestranost vozila, te vožnja s karakterom čine Alhambru savršenim suputnikom u obiteljskom životu. Kao i Volkswagen i Citroen, uz Alhambru dolazi trogodišnja ili garancija na oko 100.000 kilometara kao standardna. Osnovni paket kreće se cjenovno od 258.320,00 kuna (ili oko 34.000 eura).

Ford Galaxy

Novi Galaxy je luksuznija verzija obiteljskog auta, no oduvijek je bio vozilo dizajnirano za potrebe sedmoro ljudi. Obogaćuje komfor za putnike na stražnjem sjedalu s posebnim klima sustavom i opcijom kojom se podiže treći red sjedala pritiskom na gumb. Galaxy obiluje naprednim tehnologijama, poput inteligentnog Speed Limitera (kamera montirana na vjetrobranskom staklu prati znakove na cesti i detektira ograničenja, automatski smanjujući maksimalnu brzinu vozila), te Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection (radar-kamera tehnologija koja skenira cestu ispred vozila, te na mogući rizik od sudara daje vozaču upozorenje). Osnovni paket kreće od 266.470,00 kuna (odnosno 35.260 eura).

Subaru Outback

Uz redizajnirani eksterijer, Outback donosi i višu kvalitetu unutrašnjosti auta i brojne sigurnosne tehnologije. Dostupan je kao dizel ili benzinac, a razvio je i veću ponudu prostora, praktičnost, sigurnost i mogućnost vožnje na svim terenima. Sve ovo ga čini jako prilagodljivim obiteljskim vozilom. Kapacitet bunkera je porastao s obzirom na prethodni model auta, i to na 559 litara. Početna cijena je 290.605,00 kuna (38.460 eura).

Ukoliko ste kupili novi automobil, najpovoljnije ga možete osigurati online na kompare.hr

Audi Q7

One dubljeg džepa može interesirati dolazak novog Q7 čije su se eksterne dimenzije smanjile, no svejedno nudi više mjesta u unutrašnjosti, te ima 7 sjedala. Q7 dolazi s mnogo ‘fora stvari’, kao što su pokretanje motora bez ključa, cruise control, te 19-inčni aluminijskim naplatcima. Sva sjedala u drugom i trećem redu imaju Isofix učvršćenja za dječja sjedala, a roditelji mogu ukrcati i upakirati u sjedalice do šestero djece. Q7 odlikuje praktičnost, ugledan interijer, snažan performans i opuštena vožnja. Početna cijena osnovnog modela je 467.075,00 kuna (ili 61.815 eura).

Ford C-MAX

Fordov novi C-MAX dolazi s pet sjedala ili u Grand verziji sedam sjedala, s posebno dizajniranim eksterijerom, lijepo izgrađenom unutrašnjošću, te pametnim idejama za spremišta. Nudi i značajniju učinkovitost pri potrošnji goriva i poboljšanje kod emisija štetnih plinova za razliku od svojih prethodnika. C-MAX uvodi naprednu tehnologiju, kao što je Fordov SYNC 2 umreženi sustav aktiviran glasom, Perpendicular Parking, te poboljšani Active City Stop. Grand C-MAX nastavlja s karakterističnim Fordovim dvostrukim kliznim vratima i dizajnom smještaja sjedala s prohodnim prolazom za veću pogodnost, prostor i fleksibilnost. I C-MAX i Grand C-MAX odsad nude Hands-Free Tailgate čime je obiteljski život u autu jednostavniji pri ukrcavanju. Početna cijena je 188.875,00 kuna (25.000 eura).

ŠKODA Superb Estate

Novi ŠKODA Superb Estate je možda najbolji suputnik za svakodnevni obiteljski život. Izuzetno je prostran, ali je i vrlo praktičan. Superb Estate veća je i teža verzija nedavno lansiranog kompaktnog blizanca, no to ne utječe na dinammičke mogućnosti. Sve ključne kontrole glatko funkcioniraju i dobro su uravnotežene, moglo bi se čak reći vrlo elegantno. Prve narudžbe mogu se očekivati krajem rujna, a početna cijena kreće se od 205.700,00 kuna (27.200 eura).

Ford Mondeo Vignale

Ovo je prvi automobil koji je uveden kao dio Fordovog Vignale luksuznog brenda. Dostupan je u verziji s 4 vrata ili estate, ali nudi uglađeniji obiteljski auto s prošivenim kožnim interijerom. Donosi ugodnu vožnju putnicima i koristi snažnu zvučnu izolaciju kako bi se minimizirali zvukovi iz prometa. Početna cijena osnovnog modela je 301.504,00 kuna (ili 40.000 eura).

Honda Jazz

Hrabar, ali sofisticiran eksterijer i interijer karakteriziraju novi Jazz, sa svestranošću interijera koja je bez konkurencije. Uglađeniji Jazz ima napredne sigurnosne i zabavne tehnologije, ali kao mali obiteljski auto dovodi putnicima vrlo efikasno i dinamično iskustvo u vožnji. Što se tiče prtljažnika, povećan je na 354 litara dok su stražnja sjedala u upotrebi, te 884 litara kada se sjedala spuste. Zasad se još uvijek čeka potvrda početne cijene Jazza.

Ako ste upravo kupili novi automobil, najpovoljnije vam ga je osigurati online, a to možete na kompare.hr

Nazovite nas na 01 555 0666, a vaš osobni savjetnik za osiguranja sugerirat će što je najbolje za vaše potrebe.