Što sad ljubav ima s tim…

Realnost i istraživanja govore da se većina bračnih nesuglasica dešava upravo zbog novca.

Razočarava i podatak da trećina žena Amerike smatra da je za uspješan brak važniji novac nego kvalitetan seksualni život. Bilo kako bilo, postoje smjernice o kojima bi svaki par trebao voditi računa, kako prije, tako i za vrijeme braka. O novcu valja razgovarati, jer unatoč svim „leptirićima“ koje osjećate besparica vas neće dugo održati na životu. Naročito je važno razgovore o novcu voditi prije braka.

Upoznajte navike vašeg partnera, dogovorite se kako ih možete poboljšati. Ukoliko je jedan štedljiviji, a drugi rastrošniji, dogovorite se da onaj prvi vodi računa o financijama, naravno, uzimajući u obzir želje i potrebe rastrošnijeg.

Potrudite se da u brak uđete bez dugovanja i kredita. Mnogi parovi dižu kredite već i prije braka i to zbog sasvim nerealnih prohtjeva: želimo raskošno vjenčanje i očekujemo da ćemo od darova vratiti odmah kredit, treba nam automobil jer sad smo dvoje ili želimo si priuštiti luksuzno bračno putovanje. Lijepo je imati raskošno vjenčanje, no jedino ako ste 100 % sigurni da ćete od darova gostiju odmah dobiti povrat investicije. Ako ste kao mladi par pješačili, biciklirali ili koristili javni prijevoz, onda ćete svakako izdržati još koji mjesec ili godinu i štednjom doći do solidnog polovnog automobila. Luksuzno bračno putovanje i nema previše smisla ako ćete se poslije njega vratiti u svoju podstanarsku sobicu i jedva spajati kraj s krajem. Radije razmislite o opciji štednje kroz idućih godinu dvije i onda putujte bezbrižno.

Važno je i izgraditi svoj stav o novcu i količini novca koji zarađujete. Ukoliko vaš partner zarađuje više, to mu ne daje za pravo da samostalno donosi odluke i da se vi zbog toga osjećate manje vrijedni. Novac i količina novca ne određuje kakve smo osobe – naprotiv, možemo zarađivati deset puta više nego naš partner, ali nažalost biti neizgrađena, nerealizirana i puno gora osoba od partnera koji zarađuje manje.

Suzdržite se od bilo kakvih usporedbi tipa: ja zarađujem više, ja sam važniji. Kao što se u braku dijeli (ili umnožava) ljubav, tako bi trebalo biti i s novcem.

Želimo vam čist račun i dugu ljubav.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber