Što sad ljubav ima s tim…

Realnost i istraživanja govore da se većina bračnih nesuglasica dešava upravo zbog novca.

Razočarava i podatak da trećina žena Amerike smatra da je za uspješan brak važniji novac nego kvalitetan seksualni život. Bilo kako bilo, postoje smjernice o kojima bi svaki par trebao voditi računa, kako prije, tako i za vrijeme braka. O novcu valja razgovarati, jer unatoč svim „leptirićima“ koje osjećate besparica vas neće dugo održati na životu. Naročito je važno razgovore o novcu voditi prije braka.

Upoznajte navike vašeg partnera, dogovorite se kako ih možete poboljšati. Ukoliko je jedan štedljiviji, a drugi rastrošniji, dogovorite se da onaj prvi vodi računa o financijama, naravno, uzimajući u obzir želje i potrebe rastrošnijeg.

Potrudite se da u brak uđete bez dugovanja i kredita. Mnogi parovi dižu kredite već i prije braka i to zbog sasvim nerealnih prohtjeva: želimo raskošno vjenčanje i očekujemo da ćemo od darova vratiti odmah kredit, treba nam automobil jer sad smo dvoje ili želimo si priuštiti luksuzno bračno putovanje. Lijepo je imati raskošno vjenčanje, no jedino ako ste 100 % sigurni da ćete od darova gostiju odmah dobiti povrat investicije. Ako ste kao mladi par pješačili, biciklirali ili koristili javni prijevoz, onda ćete svakako izdržati još koji mjesec ili godinu i štednjom doći do solidnog polovnog automobila. Luksuzno bračno putovanje i nema previše smisla ako ćete se poslije njega vratiti u svoju podstanarsku sobicu i jedva spajati kraj s krajem. Radije razmislite o opciji štednje kroz idućih godinu dvije i onda putujte bezbrižno.

Važno je i izgraditi svoj stav o novcu i količini novca koji zarađujete. Ukoliko vaš partner zarađuje više, to mu ne daje za pravo da samostalno donosi odluke i da se vi zbog toga osjećate manje vrijedni. Novac i količina novca ne određuje kakve smo osobe – naprotiv, možemo zarađivati deset puta više nego naš partner, ali nažalost biti neizgrađena, nerealizirana i puno gora osoba od partnera koji zarađuje manje.

Suzdržite se od bilo kakvih usporedbi tipa: ja zarađujem više, ja sam važniji. Kao što se u braku dijeli (ili umnožava) ljubav, tako bi trebalo biti i s novcem.

Želimo vam čist račun i dugu ljubav.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber