Vodič za registraciju i osiguranje traktora

Traktor je radni stroj koji se uglavnom koristi na oranicama, no kako se do njih najčešće dolazi cestom, vozilo treba biti tehnički ispravno, osigurano i registrirano za promet. Sâma procedura registracije traktora vrlo je slična onoj cestovnog vozila. Potrebno je proći tehnički pregled i uplatiti premiju osiguranja.

osiguranje i registracija traktora

Uštede na naknadi za ceste

Međutim, postoje i određene razlike koje je dobro znati. S obzirom da traktori uređene prometnice koriste daleko manje nego što je to slučaj s cestovnim vozilima, prilikom tehničkog pregleda traktora ne plaćate naknadu za ceste. Velika je to ušteda, s obzirom na to da je riječ o nametu koji se računa pomoću radnog obujma vozila. Primjera radi, kada biste imali automobil radnog obujma 3.333 cm3, naknadu za ceste godišnje biste plaćali više od tisuću kuna.

 

Tehnički pregled „na kućnom pragu”

Osim što su traktori rijetko na cesti, oni su i poprilično spori. Njihova prosječna brzina kreće se oko 20 kilometara na sat, s obzirom da je 90 posto traktora u Hrvatskoj starije od deset godina. Upravo iz tog razloga u poljoprivrednim krajevima Hrvatske nije neobično da se tehnički pregled i registracija traktora najmanje dvaput godišnje, neposredno prije sezone najvećih poljoprivrednih radova, organizira ispred zgrade općine, a ne u stanicama za tehnički pregled.

 

Cjelodnevno putovanje do Stanice za tehnički pregled

Naime, ako je OPG od stanice za tehnički pregled udaljen samo 30 kilometara, vlasnik traktora provest će minimalno tri sata za upravljačem, a usput i stvarati kolone u prometu. Što se tehničkog pregleda traktora tiče, pregledava se sve što može biti od presudnog utjecaja u prometu – od prometne signalizacije, preko upravljača, sve do zadnjih kočnica, odnosno i prednjih na modelima koji ih imaju.

 

Prebacivanje bonusa? Ponekad je i to moguće

Kada je u pitanju polica osiguranja, za traktore vrijede više-manje jednaka pravila kao i za osobna vozila. Kako biste došli do najbolje ponude, potrebno je obići više osiguravajućih kuća ili nama prepustiti taj dio posla. S obzirom da traktori nisu ista kategorija kao osobna vozila, u pravilu nećete moći prenijeti postojeću stopu bonusa, nego ćete ga morati „graditi” ispočetka. Postojeći bonus ćete moći koristiti u slučaju da posjedujete 2 ili više traktora. Ako je traktor novijeg datuma, preporuča se i kasko polica osiguranja.

 

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber