Postroženi propisi oko registracije vozila

Sigurno ste čuli da nakon što vam registracija vozila istekne, imate određeni period (15-30 dana) u kojem vas nitko neće globiti što niste obnovili registraciju. Međutim, sada te mogućnosti više nema. 

Informaciju su nam potvrdili u lokalnoj policijskoj stanici. Što to znači za vas? Budite pažljivi oko toga kada vam ističe registracija vozila jer vam policija neće tolerirati ni dan zakašnjenja nakon isteka ukoliko vas ulovi u prometu.

Na primjer, istekne vam registracija i nikako da stignete na tehnički, ali napokon tjedan dana nakon isteka krenete prema stanici za tehnički pregled. Na putu vas zaustavlja policija koja prema prometnoj utvrdi da nemate registrirano vozilo. Nikakvo kumljenje, moljenje i plakanje neće pomoći da vam ne ispišu kaznu od 2.000 kuna za neregistrirano vozilo i kaznu za 5.000 do 20.000 kuna za upravljanje neosiguranim vozilom. Postavljanjem kutija-radara na raznim lokacijama povećava se mogućnost da vas netko uslika i provjeri vašu registraciju, a ukoliko registracija nije više važeća, slijedi vam kazna na kućnu adresu.

Naš savjet je da datum isteka registracije zabilježite na kalendaru, a sami sebi zadajte obvezu rješavanja prometne na vrijeme. Time ste uštedjeli minimalno 7.000 kuna, a da vam glavobolju ne zadaje ni cijena osiguranja.

 

Ugovorite auto osiguranje online! →