Pazite: zimski lopovi vrebaju!

Sve niže temperature lakše je podnijeti u toplim vozilima. Jeste li ikada na velikoj hladnoći ostavili svoj automobil otključan i samo „skoknuli“ kratko obaviti nešto dok motor radi i grije unutrašnjost vozila? Mi znamo samo za neke od primjera: ostavili ste auto da radi dok vi pokupite dijete u vrtiću, skoknuli ste u pekaru po svježi kruh ili ste samo na par sekundi otišli do bankomata.


Prema podacima policije, prošle je godine bilo 2.338 provala u motorna vozila.

Prema podacima policije, prošle je godine bilo 2.338 provala u motorna vozila.

Statistički gledano, situacija je iz godine u godinu sve bolja – primjerice, 2005. godine zabilježeno je dvostruko više provala, 5.060, a godinu dana prije, 2004. godine čak 6.989 provala u motorna vozila na području republike Hrvatske. Broj kaznenih djela krađe iz i sa motornih vozila prošle godine iznosio je 1.190.
Što kažu brojke osiguravatelja

Zanimalo nas je prijavljuju li se ovakve krađe osiguranju i postoji li pokriće za ovakve štete. Iz Allianz osiguranja dobili smo odgovor kako u praksi ovakvih prijava šteta gotovo i nema. Puno su češći slučajevi kada se ukradu sama vozila. Prema njihovim kasko Uvjetima ne nadoknađuju se štete ako je rizik krađe vozila ili opreme nastupio zbog toga što vozilo nije bilo zaključano ili je krađa bila olakšana na neki drugi način.

Ne nadoknađuju se štete ako je rizik krađe vozila ili opreme nastupio zbog toga što vozilo nije bilo zaključano ili je krađa bila olakšana na neki drugi način.

Da bi stvari u vozilu bile osigurane, vlasnik vozila treba ugovoriti ovo pokriće za stvari jer kasko osiguranje samog vozila ne pokriva osobne stvari koje se nalaze u vozilu. Vlasnik sâm bira svotu osiguranja za stvari pa se najviše do tog iznosa i isplaćuje naknada štete. Iskustva Allianz osiguranja govore da trenutno jako malo klijenata ugovara dodatno osiguranje stvari u vozilu.
Slična iskustva imaju i u Grawe osiguranju – i kod njih ovakvi štetni događaji nisu pokriveni ugovorima o osiguranju, kako po kasko osiguranju, tako i po drugim proizvodima koje nude na tržištu.
Što možemo napraviti kako bismo spriječili zimske krađe vozila

Preventiva je u ovim slučajevima najbolji način postupanja. Vjerujemo da ćete lakše podnijeti nekoliko trenutaka „smrzavanja“ u vozilu nego krađu u kojoj biste mogli ostati bez novaca, dokumenata, opreme ili čak cijelog vozila. Uvijek (ne samo zimi nego u bilo koje godišnje doba) imajte na umu ovih nekoliko naputaka:
1. Zatvarajte i zaključavajte sva vrata i prozore kad napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko vrijeme,
2. Ne ostavljajte vrijedne predmete na vidljivom mjestu u vozilu,
3. Osigurajte/zaključajte krovne prtljažnike ukoliko ih imate na vozilu,
4. Ne spremajte stvari u prtljažnik prije odlaska od vozila, možda Vas baš tad netko gleda,
5. Ugradite alarmne uređaje u vozila,
6. Samozaštitno se ponašajte – svojim postupcima ne olakšavajte posao provalniku.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber