Kakve su nove registarske tablice?

Novost pogledajte na najnovijem članku: Nove registarske tablice su zapravo stare?

Kakve su? Kako izgledaju na pravom automobilu? Ne znamo, umjesto da ih gledamo na cestama zadnjih 2 mjeseca, možemo ih se prisjetiti iz davno predstavljenog dizajna.

Kakve su nove registarske tablice? Prihvaćen dizajn novih tablica autora Gordana Resana

Dakle, sad kad ste ih se prisjetili možemo dalje. Ove ‘nove’ registarske pločice za vozila Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) najavljuje već više od 2 godine, ali i dalje nisu zaživjele. Zadnji siguran datum izlaska pločica bio je 01.01.2016., no cjelokupna priprema novih registracija s oznakama Europske unije još nije dovršena. Barem je to službena poruka iz MUP-a.

Nama je više zanimljivo to što bi praktički svaki veći ‘grad’ mogao imati svoju oznaku. Tako bi Buje (BU), Metković (ME) i Novi Marof (NM) imali svoje oznake umjesto one većih središta u njihovoj blizini. Zanimljivo, smiješno i još mnogi, možda u ovom članku neprikladni, prilozi se daju ovdje nabacati koji bi opisali ovakvo korištenje resursa građana Republike Hrvatske.

Iz MUP-a je poručeno da Ministarstvo intenzivno radi na dovršetku konačnog rješenja izgleda novih pločica, a da se trenutno radi na usklađivanju pratećih pravilnika s tehničkim specifikacijama i testira njihova čitljivost sukladno standardima. Sve jasno, je l’da?

No, vratimo se na 128 gradova koji bi mogli završiti sa svojim vlastitim kraticama. MUP zapravo ni ne potvrđuje, ali ni ne demantira kako će pravilnik, koji su i najavili, biti usvojen. Opet jako logično.

Kakve su nove registarske tablice? Lista gradova s novim registarskim oznakama

Javnost će biti pravovremeno upoznata s konačnim izgledom registarskih pločica i s datumom početka izdavanja kada cijeli proces bude dovršen, kažu u Ministarstvu, bez otkrivanja detalja svega navedenog.

Pravilnik je javnosti predstavljen još pred godinu dana, a registracije s oznakama gradova bi prema njemu dobili stanovnici 128 gradova, dok bi njihovi susjedi u obližnjim općinama na svojim vozilima imali tablice najbližeg grada.

Na jesen 2015. objavljeno je kako će se pločice izrađivati po trećeotkupljenom rješenju s javnog natječaja, ono riječkog arhitekta Gordana Resana. Tako će nove tablice sadržavati europski logo, odnosno oznaku EU i međunarodnu oznaku Hrvatske na lijevoj strani pločice, slovnu oznaku registracijskog područja, brojčano-slovnu oznaku te grb RH na desnoj strani pločice.

Tada je najavljeno kako vozači neće biti obvezni mijenjati svoje stare pločice za nove i potrošiti 76 kuna za iste, no isto tako su rekli da ih uvode od 01.01.2016. Rok je prošao, ali pitanje ostaje hoće li ostale najave vezane za nove registarske pločice ostati iste ili će se promjenom vladajuće stranke ići u nove izmjene.

Dok nas vladajući zabavljaju (kako se uzme) svojim potezima, Kompare vam donosi načine uštede. Tako na našim stranicama možete usporediti cijene i pakete pokrića auto osiguranja i ugovoriti policu online u par minuta.

Usput dobivate i kupon za besplatne vožnje Uberom 😉

 

Ugovorite auto osiguranje online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber