Kako odabrati tipkovnicu i miš – za televizor

Kao što mobiteli danas služe za mnogo više od poziva i slanja SMS-ova, tako su i televizori prerasli gledanje TV programa. Sve više nam služi kao veliki monitor koji zaslužuje potrebne kvalitetne dodatke među kojima su tipkovnica i miš za televizor.

miš za televizor

Na današnjim TV prijemnicima učitavamo aplikacije, igramo video igre i u sve većoj mjeri koristimo tražilice. Stoga, evo kako odabrati najbolju tipkovnicu i miš za pametni televizor kako bi njegovo korištenje bilo što ugodnije.

Miš za televizor olakšava gledanje TV-a

Televizori su postali multimedijski centri, a klasični daljinski upravljači više nisu dovoljni za iskorištavanje svih postojećih mogućnosti koje TV nudi.

Rješenje da TV otkrije svoj puni potencijal krije se u bežičnoj tipkovnici i zračnom mišu. S tim spravicama znatno je lakše i brže snalaziti se u katkad kompliciranim izbornicima.

Odaberite vrstu priključka za miš za televizor

Bežične tipkovnice najčešće dolaze s Bluetooth ili USB priključkom. S obzirom na to da gotovo svi televizori imaju najmanje jedan USB priključak, a oni s Bluetooth vezom još uvijek su relativno rijetki, izbor je jednostavan.

Kada je riječ o tipkovnicama, one većinom dolaze s USB dongle uređajem. On se, naime, priključi na USB utor televizora i služi za komunikaciju s tipkovnicom. Tipkovnice se većinom napajaju putem izmjenjivih baterija koje znaju potrajati godinu i više dana, ovisno o učestalosti uporabe pa svakako obratite pažnju i na to.

Provjerite kompatibilnost TV-a i uređaja

Prije nego što kupite tipkovnicu ili miša, za svaki slučaj provjerite je li kompatibilan s vašim modelom televizora. Pogotovo to trebate uraditi ako vam televizor ima specifičan operativni sustav. Primjerice, LG koristi WebOS TV operativni sustav i postoji lista modela tipkovnica koje provjereno rade.

Birajte tipkovnicu s multimedijskim tipkama

S obzirom na to da vam televizor služi kao multimedijski uređaj, poželjno je nabaviti tipkovnicu s multimedijskim tipkama. Ukratko, tipkovnica vam treba biti poboljšana verzija daljinskog upravljača pa svakako nabavite onu s koje možete podešavati glasnoću, premotavati sadržaj i slično.

Veličina tipkovnice i nije njezin plus

Jedna od prednosti daljinskog upravljača je njegova veličina. U odnosu na klasičnu tipkovnicu, daljinski upravljač manji je četiri puta. Lako ga je držati u zraku i ne zahtijeva puno mjesta na TV stoliću.

Međutim, postoje i tipkovnice koje su male, ali one za sobom povlače i kompromis koji nije na volju svima – tipke na malim tipkovnicama manje su nego na klasičnim. Ako često koristite tipkovnicu, malene tipke mogle bi vam smetati.

Touchpad umjesto miša za TV?

Pojedini modeli multimedijskih tipkovnica dolaze s touchpadom (dodirnom plohom). Riječ je o zamjeni za miša koja se koristi na TV prijenosnicima. S obzirom na to da se pokazivač uz pomoć touchpada bez problema kreće čitavim TV ekranom, riječ je o vrlo korisnom dodatku.

Zračni miš za televizor daje vam slobodu

U odnosu na klasični daljinski upravljač, zračni miš donosi određenu slobodu jer vam omogućuje korištenje čitavog ekrana, a ne samo kućica za klikanje. Uz pomoć zračnog miša puno ćete brže stići od točke A do točke B na TV-u.

Zauzimat će manje mjesta od tipkovnice, a pojedini modeli na jednoj strani imaju tipke miša, a na drugoj umanjenu klasičnu tipkovnicu.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber