Kako odabrati tipkovnicu i miš – za televizor

Kao što mobiteli danas služe za mnogo više od poziva i slanja SMS-ova, tako su i televizori prerasli gledanje TV programa. Sve više nam služi kao veliki monitor koji zaslužuje potrebne kvalitetne dodatke među kojima su tipkovnica i miš za televizor.

miš za televizor

Na današnjim TV prijemnicima učitavamo aplikacije, igramo video igre i u sve većoj mjeri koristimo tražilice. Stoga, evo kako odabrati najbolju tipkovnicu i miš za pametni televizor kako bi njegovo korištenje bilo što ugodnije.

Miš za televizor olakšava gledanje TV-a

Televizori su postali multimedijski centri, a klasični daljinski upravljači više nisu dovoljni za iskorištavanje svih postojećih mogućnosti koje TV nudi.

Rješenje da TV otkrije svoj puni potencijal krije se u bežičnoj tipkovnici i zračnom mišu. S tim spravicama znatno je lakše i brže snalaziti se u katkad kompliciranim izbornicima.

Odaberite vrstu priključka za miš za televizor

Bežične tipkovnice najčešće dolaze s Bluetooth ili USB priključkom. S obzirom na to da gotovo svi televizori imaju najmanje jedan USB priključak, a oni s Bluetooth vezom još uvijek su relativno rijetki, izbor je jednostavan.

Kada je riječ o tipkovnicama, one većinom dolaze s USB dongle uređajem. On se, naime, priključi na USB utor televizora i služi za komunikaciju s tipkovnicom. Tipkovnice se većinom napajaju putem izmjenjivih baterija koje znaju potrajati godinu i više dana, ovisno o učestalosti uporabe pa svakako obratite pažnju i na to.

Provjerite kompatibilnost TV-a i uređaja

Prije nego što kupite tipkovnicu ili miša, za svaki slučaj provjerite je li kompatibilan s vašim modelom televizora. Pogotovo to trebate uraditi ako vam televizor ima specifičan operativni sustav. Primjerice, LG koristi WebOS TV operativni sustav i postoji lista modela tipkovnica koje provjereno rade.

Birajte tipkovnicu s multimedijskim tipkama

S obzirom na to da vam televizor služi kao multimedijski uređaj, poželjno je nabaviti tipkovnicu s multimedijskim tipkama. Ukratko, tipkovnica vam treba biti poboljšana verzija daljinskog upravljača pa svakako nabavite onu s koje možete podešavati glasnoću, premotavati sadržaj i slično.

Veličina tipkovnice i nije njezin plus

Jedna od prednosti daljinskog upravljača je njegova veličina. U odnosu na klasičnu tipkovnicu, daljinski upravljač manji je četiri puta. Lako ga je držati u zraku i ne zahtijeva puno mjesta na TV stoliću.

Međutim, postoje i tipkovnice koje su male, ali one za sobom povlače i kompromis koji nije na volju svima – tipke na malim tipkovnicama manje su nego na klasičnim. Ako često koristite tipkovnicu, malene tipke mogle bi vam smetati.

Touchpad umjesto miša za TV?

Pojedini modeli multimedijskih tipkovnica dolaze s touchpadom (dodirnom plohom). Riječ je o zamjeni za miša koja se koristi na TV prijenosnicima. S obzirom na to da se pokazivač uz pomoć touchpada bez problema kreće čitavim TV ekranom, riječ je o vrlo korisnom dodatku.

Zračni miš za televizor daje vam slobodu

U odnosu na klasični daljinski upravljač, zračni miš donosi određenu slobodu jer vam omogućuje korištenje čitavog ekrana, a ne samo kućica za klikanje. Uz pomoć zračnog miša puno ćete brže stići od točke A do točke B na TV-u.

Zauzimat će manje mjesta od tipkovnice, a pojedini modeli na jednoj strani imaju tipke miša, a na drugoj umanjenu klasičnu tipkovnicu.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber