Kako odabrati idealan bežični punjač za mobitel

Kome se još da zamarati sa zapetljanim kablovima? Sve što je bez žica i kablova, puno je praktičnije i bolje. Iznimka nije ni bežični punjač koji itekako olakšava život i čuva živce.

bežični punjač

Ne tako davno punjenje mobitela bilo je nezamislivo bez pripadajućeg kabla koji se, k tomu još, nije uvijek mogao jednostavno utaknuti u uređaj.

Sigurno je neki veliki inženjer pomislio kako bi svijet bio ljepši, brži i bolji kada bi se mobiteli mogli puniti bez takvih komplikacija. Srećom, dosjetio se toga i srećom, bio je u pravu.

Bežični punjač elegantno je rješenje

Bežično punjenje neusporedivo je elegantnije rješenje za punjenje mobitela od „punjenja na žicu”. Doduše, nešto je sporije od klasičnog punjenja, ali znatno jednostavnije.

Doslovce je dovoljno spustiti mobitel na punjač i proces punjenja će započeti. Međutim, koliko god samo punjenje bilo jednostavno, toliko je kompliciran odabir bežičnog punjača koji će vam najviše odgovarati.

Podržava li vaš mobitel bežično punjenje?

Prije nabavke bežičnog punjača provjerite podržava li vaš mobitel takav način napajanja. Bežično punjenje, jednostavno rečeno, proces je koji se odvija uz pomoć elektromagnetske indukcije.

To pak znači da u mobitelu morate imati navojnicu koja će omogućiti prelazak električne energije s punjača na uređaj. Iako je bežično punjenje sve češće dio standardne opreme mobitela, svejedno provjerite imate li ga.

QI standard je najprihvaćeniji

Mogućnost bežičnog punjenja mobitela dostupna je već godinama, ali se svejedno još uvijek smatra novom tehnologijom. Baš zato, još uvijek ne postoji samo jedan standard.

Najprihvaćeniji je QI standard i njime se služi 90 posto proizvođača mobitela uključujući i Apple, Google, Asus, Huawei, LG, Xiaomi, Sony i sl.

Bežični punjač – vodoravan ili?

Kod nabavke bežičnog punjača, osim cijene i brzine punjenja, jedna od važnih karakteristika je i to je li uređaj vodoravan ili pod određenim kutom.

Punjači pod kutom, najčešće od 60 stupnjeva, omogućuju vam da tijekom punjenja koristite mobitel za gledanje filmova, čitanje mailova, surfanje ili praćenje društvenih mreža. Postoje i punjači koji omogućuju korisniku da sam namjesti kut nagiba, kao i oni koji omogućuju i vodoravno punjenje pod kutom.

Što je s jačinom punjača?

Bežični punjači mobitele pune sporije od onih na kabel. No, i tu postoje nijanse. Općenito govoreći, nećete imati nikakve štete ako uzmete punjač s najviše watta.

Jednostavno, ako imate mobitel koji podržava brzo punjenje, punit će se brže. Ako ga ne podržava, punit će se sporije, ali neće se oštetiti.

Ventilator? Ne, ako želite bešumno punjenje

Pojedini bežični punjači opremljeni su ventilatorom. Ta će opcija zasigurno omogućiti duži radni vijek uređaju. Jedino što ne biste trebali zanemariti je to da ventilatori proizvode zvuk.

Ako vam je bitno da bežično punjenje bude i bešumno punjenje, modeli s ventilatorom možda i nisu najbolje rješenje.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber