Kako odabrati automobil, ako su vam bitne autosjedalice

Volite li obiteljska putovanja, a imate ili namjeravate imati više od jednog djeteta, trebat će vam autosjedalice i prostran automobil. Evo kako odabrati pravi automobil za vožnju s klincima.autosjedalice

Ako je djeci udobno putovati, veća je šansa da vam neće skakati po glavi vječitim pitanjima o tome kada ćete stići ili pak izjavama da im nikad u životu nije bilo dosadnije. Dok je vrlo bitno znati kako zabaviti djecu na putovanju, još je bitnije osigurati im sigurnu vožnju.

Autosjedalice su mjerilo prostranosti

Obitelji s djecom prostranost automobila mjere brojem autosjedalica koje mogu složiti u jedan red. Najprostraniji su oni modeli u koje se mogu ugurati čak tri autosjedalice, pri čemu nije nužno koristiti sve tri istovremeno.

Dovoljno je da imate dvoje djece od kojih jedno ne voli putovati bez roditelja koji sjedi tik pored njih. U automobilima u koje ne stanu tri sjedalice, taj će se roditelj tijekom putovanja stiskati.

Modeli koji “obožavaju” autosjedalice

Modeli u koje stanu tri sjedalice nisu baš česti, a još su rjeđi oni s tri isofixa, tj. sustava za jednostavno i sigurno postavljanje autosjedalica.

U nedavnom testu njemačkog ADAC-a pokazalo se da su najbolji oni modeli vozila koji imaju tri zasebna sjedala u drugom redu, odnosno modeli sa sedam sjedala. Ako još imaju i tri isofixa, zaslužuju i da ih se posebno spomene.

U tu se kategoriju ubrajaju Audi Q7, Citroën Berlingo (III), Citroën Spacetourer, Opel Combo (E), Opel Zafira Life, Peugeot 5008, Peugeot Rifter, Peugeot Traveler, Renault Espace (V), SEAT Alhambra, Toyota Pro Ace Verso i VW Sharan. U većinu vozila, dakle, stanu samo dvije sjedalice, i to iz nekoliko razloga.

Ograničenja i zabrane kod autosjedalica

Proizvođači automobila zbog veće udobnosti, ali i bočne sigurnosti, povećavaju „vanjska” sjedala u drugom redu i to nauštrb prostora u sredini. Zbog toga i  proizvođači dječjih sjedalica proizvode sve šire sjedalice.

U pojedinim modelima poput Opela Zafire Tourier montaža sjedalice na srednjem stražnjem sjedalu nije dopuštena. Određena ograničenja u postavljanju vrijede i za isofix sjedalice s nogom za stabilizaciju. Stoga, nije zgoreg raspitati se direktno kod prodavača o eventualnim specifičnostima.

Kad kupujete auto, ponesite autosjedalicu

Jednako tako, ako su vam prilikom kupovine automobila autosjedalice jako bitne, ne oklijevajte ponijeti ih sa sobom i montirati ih na licu mjesta. Jedno su dimenzije na papiru, a drugo u stvarnosti.

Primjerice, kod montaže sjedalice, ali i manevriranja unutar automobila, samo par centimetara viši krov može se pokazati presudnim.

 

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber