Kako odabrati automobil, ako su vam bitne autosjedalice

Volite li obiteljska putovanja, a imate ili namjeravate imati više od jednog djeteta, trebat će vam autosjedalice i prostran automobil. Evo kako odabrati pravi automobil za vožnju s klincima.autosjedalice

Ako je djeci udobno putovati, veća je šansa da vam neće skakati po glavi vječitim pitanjima o tome kada ćete stići ili pak izjavama da im nikad u životu nije bilo dosadnije. Dok je vrlo bitno znati kako zabaviti djecu na putovanju, još je bitnije osigurati im sigurnu vožnju.

Autosjedalice su mjerilo prostranosti

Obitelji s djecom prostranost automobila mjere brojem autosjedalica koje mogu složiti u jedan red. Najprostraniji su oni modeli u koje se mogu ugurati čak tri autosjedalice, pri čemu nije nužno koristiti sve tri istovremeno.

Dovoljno je da imate dvoje djece od kojih jedno ne voli putovati bez roditelja koji sjedi tik pored njih. U automobilima u koje ne stanu tri sjedalice, taj će se roditelj tijekom putovanja stiskati.

Modeli koji “obožavaju” autosjedalice

Modeli u koje stanu tri sjedalice nisu baš česti, a još su rjeđi oni s tri isofixa, tj. sustava za jednostavno i sigurno postavljanje autosjedalica.

U nedavnom testu njemačkog ADAC-a pokazalo se da su najbolji oni modeli vozila koji imaju tri zasebna sjedala u drugom redu, odnosno modeli sa sedam sjedala. Ako još imaju i tri isofixa, zaslužuju i da ih se posebno spomene.

U tu se kategoriju ubrajaju Audi Q7, Citroën Berlingo (III), Citroën Spacetourer, Opel Combo (E), Opel Zafira Life, Peugeot 5008, Peugeot Rifter, Peugeot Traveler, Renault Espace (V), SEAT Alhambra, Toyota Pro Ace Verso i VW Sharan. U većinu vozila, dakle, stanu samo dvije sjedalice, i to iz nekoliko razloga.

Ograničenja i zabrane kod autosjedalica

Proizvođači automobila zbog veće udobnosti, ali i bočne sigurnosti, povećavaju „vanjska” sjedala u drugom redu i to nauštrb prostora u sredini. Zbog toga i  proizvođači dječjih sjedalica proizvode sve šire sjedalice.

U pojedinim modelima poput Opela Zafire Tourier montaža sjedalice na srednjem stražnjem sjedalu nije dopuštena. Određena ograničenja u postavljanju vrijede i za isofix sjedalice s nogom za stabilizaciju. Stoga, nije zgoreg raspitati se direktno kod prodavača o eventualnim specifičnostima.

Kad kupujete auto, ponesite autosjedalicu

Jednako tako, ako su vam prilikom kupovine automobila autosjedalice jako bitne, ne oklijevajte ponijeti ih sa sobom i montirati ih na licu mjesta. Jedno su dimenzije na papiru, a drugo u stvarnosti.

Primjerice, kod montaže sjedalice, ali i manevriranja unutar automobila, samo par centimetara viši krov može se pokazati presudnim.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber