Japanska vozila najbolje prolaze na tehničkom. Pogledajte listu

Japanski automobili najmanje se kvare, a Hrvatima omiljeni Volkswagen baš i nije najpouzdanija marka. Kakva je prolaznost na tehničkom kada je vaš automobil u pitanju?

prolaznost na tehničkom

Naime, Centar za vozila Hrvatske nedavno je objavio statistiku prolaznosti automobila starijih od deset godina razvrstanih po proizvođačima. Podaci obuhvaćaju samo marke osobnih automobila kojih je bilo više od 2.000 na redovitom tehničkom pregledu, a odnose se na 2019. godinu.

Najbolju prolaznost na tehničkom imaju japanski automobili

Na vrhu liste proizvođača čiji modeli u najvećem postotku prolaze tehnički pregled nalaze se Toyota, Suzuki i Honda. Od spomenutih japanskih vozila, tek otprilike svako četvrto vozilo pada na tehničkom pregledu.

Dakle, dok čekate da zaposlenici CVH krenu u „sistematski” pregled vašeg automobila, statistički gledano, najmanje ćete morati strepiti ako vam automobil ima japanski potpis.

BMW brani njemačku čast

Pouzdanost njemačkih proizvođača automobila, koja se u našim krajevima odavno pretvorila u kult, brani BMW na četvrtom mjestu. Mercedes je čak šest mjesta ispod.

Pouzdaniji su od njih, stoji u statistici CVH-a, Volvo, Jeep, Land Rover, Mazda i Smart.

Od Renaulta bolju prolaznost na tehničkom ima Dacia

Za francuske i talijanske automobile rezervirana je sredina ljestvice, a među njih se provukao i američki Ford. Svakako je zanimljivo napomenuti i da modeli rumunjske Dacie u većem postotku prolaze tehnički pregled nego francuski Renault.

S druge pak strane, na začelju liste nalaze se dva proizvođača iz istočnog bloka. Riječ je o srpskoj Zastavi i ruskoj Ladi, markama koje i inače ne slove kao najpouzdanije. Slično je s Daewoom, svojedobno drugim najvećim proizvođačem automobila u Južnoj Koreji. Na dnu liste našao se i talijanski Fiat.

Volkswagen pri začelju, ali i dalje najprodavaniji

Ovi podaci pokazali su da se legendarni Volkswagen, koji u Hrvatskoj predstavlja sinonim osobnog automobila, na ljestvici i nije proslavio. Naime, čak 32 posto Volkswagena ne prolazi redoviti tehnički pregled iz prve.

To znači da će zaposlenici stanica za tehnički pregled na popravni ispit vratiti svako treće „narodno vozilo”. Unatoč tomu, Volkswagen je najzastupljenija marka automobila u Hrvatskoj sa 186.726 vozila na tehničkom pregledu 2019. godine, što je gotovo četverostruko više od spomenutog pobjedničkog trojca iz Japana.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber