Google Trips: Turistička agencija u mobitelu koja radi i kad nema neta

Pomislite li ikada koliko je teško bilo putovati bez interneta i satelitske navigacije? Šarmantno je gubiti se po, primjerice, pariškim ulicama uz mapu veličine par kvadrata, ali samo prve dvije minute. I to samo ako ne pada kiša.

Kompare-google-trips

Bez roaminga samo u EU

Danas je bez “logističkih” problema moguće posjetiti destinacije u kojima ne postoji internetska veza ili je preslaba za vaše potrebe. Na području Europske unije tako ćete uživati bez roaminga. No, planirate li putovati malo južnije ili istočnije, pa čak i u susjedne zemlje poput BiH i Srbije, vjerojatno ćete biti prisiljeni nabavljati novu SIM karticu. Ili nećete?

 

Nema interneta? Nema problema

Zahvaljujući Google Trips besplatnoj aplikaciji dostupnoj za Android i iOS sustave, sve što ste planirate obići na izletu, moguće je pohraniti. Tako ćete bezbrižno uživati u putovanju, čak i kada ste offline. Potreban vam je samo račun na Googleu. Google Trips koristi Google Maps sustav, kao i podatake mnogobrojnih Googlovih korisnika, uključujući i vaše.

 

Kako to uopće funkcionira?

Nakon što ga instalirate, Google Trips pronalazi sva vaša prethodna putovanja i uvrštava ih u vašu osobnu bazu podataka. Zastrašujuće? Pomalo. No, uz bogat vodič za svaku destinaciju koju ste posjetili ili to tek namjeravate, zaboravit ćete na strah. Glavni meni, do kojeg dolazite nakon što odredite destinaciju koju namjeravate posjetiti, sastoji se od više izbornika.

 

Rezervacije

Sve vaše rezervacije na jednom su mjestu. Ono što je posebno važno, možete ih dijeliti s kim god želite. Ne morate brinuti hoćete li ostati bez ključnih informacija samo zato što nećete imati internetsku vezu, jer su podaci o rezervacijama dostupni i offline.

 

Što raditi (Things to do)

Jedan od najvažnijih izbornika Google Tripsa u potpunosti je posvećen sadržaju vašeg putovanja. Sadrži lokacije koje turisti najviše posjećuju, lokalne atrakcije, povijesne zgrade, sadržaje pogodne za djecu. Pregršt informacija s ocjenama Google korisnika  pomoći će vam da isplanirate svoj dan do najsitnijeg detalja.

 

Snimljena mjesta (Saved places)

Ova opcija dopušta vam da snimite lokacije ili atrakcije koje su vam posebno prirasle srcu. Zgodno je što ih se može povezivati s „Dnevnim planovima”.

 

Dnevni planer (Day Plans)

Slično izborniku „Što raditi”, ovaj planer dolazi s već predloženim obrascima jednodnevnih obilazaka. Google vam predlaže sadržaje namijenjene specifičnoj publici, posložene po blizini, radnom vremenu i podacima o prosječnom zadržavanju ljudi. Ako ne želite koristiti Googleove obrasce, vrlo jednostavno možete planirati dan u vlastitom aranžmanu – ugodno dopodne, popodne ili večer, radnim danom ili praznikom.

 

Iće i piće (Food and Drink)

Neovisno o tome želite li gricnuti nešto s nogu na ulici ili uživati u elitnoj kuhinji, Google će vam servirati vrhunske informacije, a kao prilog ćete dobiti mnoštvo recenzija. Lokalni specijaliteti, in mjesta, kvartovi poznati po noćnom životu. Drugim riječima, sve što vam je potrebno za malo hedonizma.

 

Popusti (Discounts)

Ovaj izbornik trebao bi vam ponuditi najpovoljnije cijene za putovanje, smještaj, izlete i slično, a ponuda se temelji na Googleovim partnerima. Recimo da je riječ o sponzoriranom sadržaju.

 

Dobro je znati (Need to Know)

Ovaj izbornik ne pojavljuje se kada želite putovati u veće gradove, a sadrži najvažnije podatke o bolnicama, ljekarnama i svemu ostalom bitnom za vaše zdravlje, ali i kupovinu, odnosno lokalne valute i slično.

 

Lokalni promet (Getting Around)

Također izbornik koji se pojavljuje samo u gradovima koji imaju javni prijevoz. Tu su i informacije o taksijima, vožnji automobila, pa i najmu bicikla ili najobičnijem hodanju. S obzirom na to da je Trips Googleova aplikacija, ne treba sumnjati u njezin daljnji razvoj, iako je i u ovom stadiju od iznimne pomoći. Besplatna je i ne zauzima previše prostora (nešto više od 6 MB na Androidu), tako da doista nema razloga da je ne koristite. Pa čak ako i ne putujete, možete istražiti atrakcije u vašem gradu za koje možda nikad niste ni znali.

 

Klikni i pronađi najbolji paket interneta za sebe! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber