Europsko NE roamingu i čuvanju Interneta

Kako bi skratili proceduru implementacije ovog zakona i dali dovoljno vremena članicama da pripreme zakonodavstvo za ovakvu reformu, zastupnici su izglasali novi zakon, no odbili sve predložene amandmane kojima se htjela zaštititi neutralnost Interneta u EU.

Europsko NE roamingu i čuvanju Interneta

Roaming je dosta pojeftinio u proteklih nekoliko godina. Od 2007. godine pojeftinio je za oko čak 91%. Grupa parlamentaraca odredila je potpuno uklanjanje roaminga kao strateški prioritet te je nakon 2 godine postignut kompromis s Vijećem, a Direktiva u potpunosti stupa na snagu 15. lipnja 2017.

Iako se datum čini predalek, pozitivno je što u prijelaznom razdoblju pozivi po minuti i podatkovni promet od 1 MB ne smiju biti skuplji od 5 centi, a SMS maksimalno može koštati 2 centa. Kako naglašava povjerenik za digitalno tržište Andrus Ansip, cilj je da Internet postane peta europska sloboda kako bi građani i svi zainteresirani za korištenje Interneta bili zadovoljni.

Velika boljka ostaje činjenica da Vijeće nije dopustilo da se uključi jasna definicija neutralnosti mreže, odnosno da se zajamči da neće biti diskriminacije određenih sadržaja pri pretraživanju Interneta. Neutralnim Internetom smatra se internetska veza u kojoj telekomunikacijske kompanija koja daje tu uslugu ne osporava i ne blokira određene sadržaje.

Prijedlog Europske komisije je da se zabrani diskriminacija i omogući neutralnost Interneta, no i da telekom kompanije mogu dati veću brzinu surfanja onom korisniku koji više plati. O konačnoj verziji zakona pregovaraju Europski parlament, Vijeće EU i Komisija.

Ostavite nam u komentarima što vi mislite o izglasanom zakonu, a cijele telekomunikacije pogledajte OVDJE i uštedite uz online ugovaranje paketa.

Novost – od 30. travnja 2016. snižene naknade za roaming.

 

Usporedite teleoperatere i uštedite! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber