e-Građani: Sustav koji vam štedi vrijeme i novac

kompare-e-gradaniSustav e-Građani će vam uštedjeli nekoliko sati ili dana obilaženja raznih institucija, skratiti čekanje u redu i još uštedjeti nekoliko desetaka kuna. Uz sve to, dokumenti i potvrde su vam dostupni na jednom mjestu i kad god ih trebate.

Potrebna vam je domovnica, izvod iz matične knjige ili potvrda o vlasništvu vozila. Zamislite koliko ćete vremena izgubiti dok sve to dobijete na različitim lokacijama. Vjerojatno ćete trebati uzeti i slobodan dan na poslu, a nemojmo zaboraviti i troškove izdavanja pojedinog dokumenta. Primjerice, za Domovnicu trebate platiti 20 kuna biljega + zahtjev za izdavanje 5 kuna, dok ćete za potvrdu o nekažnjavanju trebati platiti 40 kuna biljega.

Korištenje sustava e-Građani je brzo i jednostavno

Samo se ulogirate u svoj Osobni pretinac i zatražite generiranja dokumenta koji vam je potreban. Dokument možete isprintati ili slati putem maila u pdf formatu: Rodni list, Domovnicu, podatke o prebivalištu i boravištu ili podatke o vlasništvu automobila i bonusu.

Putem elektroničkih usluga koje su trenutno uključene u sustav e-Građani, moguće je: 

 • zatražiti elektroničke izvode iz matične knjige rođenih ili vjenčanih
 • provjeriti svoj upis u registru birača
 • informirati se o ocjenama djeteta u školi
 • provjeriti izabranog liječnika
 • naručiti Europsku karticu zdravstvenog osiguranja
 • zatražiti svoju elektroničku radnu knjižicu
 • informirati se o očekivanom iznosu mirovine
 • registrirati se kao potencijalni posloprimac
 • provjeriti uplaćene doprinose u drugi stup mirovinskog osiguranja
 • pribaviti potvrde od REGOS-a
 • provjeriti svoju poreznu knjigovodstvenu karticu
 • provjeriti svoje podatke u OIB sustavu ili
 • administrirati svoj elektronički identitet

Koje sve podatke možete vidjeti u sustavu e-Građani

Ulogiravanjem u sustav e-Građani, osim spomenutih dokumenta koje više neće morati ‘vaditi’ na Poreznoj upravi, Sudu ili Policiji, u svakom trenutku imate uvid u elektroničku radnu knjižicu, informaciju kod kojeg ste liječnika upisani, a možete i pogledati ocjene djeteta na e-imeniku.

Imate li blokiran račun, svakog prvog u mjesecu od FINA-e dobivate izvještaj o stanju blokade, iznos dugovanja Imate uvid u svoju poreznu karticu, koliko ste dužni ili u preplati. Kod sudskih sporova, za svaku promjenu statusa predmeta (podnesak, žalbu, raspravu ili odgodu) dobit ćete obavijest u svoj Osobni pretinac.

Osobni korisnički pretinac omogućava vam izravan pristup elektroničkim uslugama javne uprave i primanje osobnih poruka, a dostupan je i kao aplikacija za Android telefone.

Sustav e-Građani može koristiti svaki građanin Republike Hrvatske stariji od 15 godina koji posjeduje elektroničku vjerodajnicu. Nju možete zatražiti u poslovnici FINA-e, a na sustav e-Građani se možete ulogirati i pomoću svojih bankarskih tokena. Za izdavanje vjerodajnica ne naplaćuje se naknada.

 

Kompare.hr ekipa za vas svakodnevno uspoređuje i traži cijene najpovoljnijih osiguranja – potpuno besplatno! Javite nam se. 

Ugovori auto osiguranje odmah – online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber