e-Građani: Sustav koji vam štedi vrijeme i novac

kompare-e-gradaniSustav e-Građani će vam uštedjeli nekoliko sati ili dana obilaženja raznih institucija, skratiti čekanje u redu i još uštedjeti nekoliko desetaka kuna. Uz sve to, dokumenti i potvrde su vam dostupni na jednom mjestu i kad god ih trebate.

Potrebna vam je domovnica, izvod iz matične knjige ili potvrda o vlasništvu vozila. Zamislite koliko ćete vremena izgubiti dok sve to dobijete na različitim lokacijama. Vjerojatno ćete trebati uzeti i slobodan dan na poslu, a nemojmo zaboraviti i troškove izdavanja pojedinog dokumenta. Primjerice, za Domovnicu trebate platiti 20 kuna biljega + zahtjev za izdavanje 5 kuna, dok ćete za potvrdu o nekažnjavanju trebati platiti 40 kuna biljega.

Korištenje sustava e-Građani je brzo i jednostavno

Samo se ulogirate u svoj Osobni pretinac i zatražite generiranja dokumenta koji vam je potreban. Dokument možete isprintati ili slati putem maila u pdf formatu: Rodni list, Domovnicu, podatke o prebivalištu i boravištu ili podatke o vlasništvu automobila i bonusu.

Putem elektroničkih usluga koje su trenutno uključene u sustav e-Građani, moguće je: 

 • zatražiti elektroničke izvode iz matične knjige rođenih ili vjenčanih
 • provjeriti svoj upis u registru birača
 • informirati se o ocjenama djeteta u školi
 • provjeriti izabranog liječnika
 • naručiti Europsku karticu zdravstvenog osiguranja
 • zatražiti svoju elektroničku radnu knjižicu
 • informirati se o očekivanom iznosu mirovine
 • registrirati se kao potencijalni posloprimac
 • provjeriti uplaćene doprinose u drugi stup mirovinskog osiguranja
 • pribaviti potvrde od REGOS-a
 • provjeriti svoju poreznu knjigovodstvenu karticu
 • provjeriti svoje podatke u OIB sustavu ili
 • administrirati svoj elektronički identitet

Koje sve podatke možete vidjeti u sustavu e-Građani

Ulogiravanjem u sustav e-Građani, osim spomenutih dokumenta koje više neće morati ‘vaditi’ na Poreznoj upravi, Sudu ili Policiji, u svakom trenutku imate uvid u elektroničku radnu knjižicu, informaciju kod kojeg ste liječnika upisani, a možete i pogledati ocjene djeteta na e-imeniku.

Imate li blokiran račun, svakog prvog u mjesecu od FINA-e dobivate izvještaj o stanju blokade, iznos dugovanja Imate uvid u svoju poreznu karticu, koliko ste dužni ili u preplati. Kod sudskih sporova, za svaku promjenu statusa predmeta (podnesak, žalbu, raspravu ili odgodu) dobit ćete obavijest u svoj Osobni pretinac.

Osobni korisnički pretinac omogućava vam izravan pristup elektroničkim uslugama javne uprave i primanje osobnih poruka, a dostupan je i kao aplikacija za Android telefone.

Sustav e-Građani može koristiti svaki građanin Republike Hrvatske stariji od 15 godina koji posjeduje elektroničku vjerodajnicu. Nju možete zatražiti u poslovnici FINA-e, a na sustav e-Građani se možete ulogirati i pomoću svojih bankarskih tokena. Za izdavanje vjerodajnica ne naplaćuje se naknada.

 

Kompare.hr ekipa za vas svakodnevno uspoređuje i traži cijene najpovoljnijih osiguranja – potpuno besplatno! Javite nam se. 

Ugovori auto osiguranje odmah – online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber